Γράφει ο Νίκος Αντωνακάκης.

H σημερινή εικόνα στο Ηρακλειο οδηγεί σε δυο ξεκάθαρα συμπεράσματα τονίζει το γνωστο στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακλακης ξεκαθαρίζοντας πως ο κλάδος της εστίασης και του καφέ απέδειξε στη πράξη ότι μπορεί να κινηθεί με ομοψυχία απέναντι σε κοινά προβλήματα, διαψεύδοντας όλους όσους κάνουν εύκολη κριτική περί «παρτάκηδων επιχειρηματιών» που τους ενδιαφέρει μόνο το μαγαζί τους.

Το κυριότερο όμως συμπέρασμα έρχεται από την καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οδήγησε σε εικόνα τεχνητής καραντίνας την πόλη με κατεβασμένα τα ρολά των επιχειρήσεων του κλάδου και αφορά στο μέγεθος του προβλήματος.

Το κλείσιμο του καταστήματος έστω και σε μια αγορά που χωλαίνει δεν είναι εύκολη απόφαση για κανέναν επιχειρηματία. Άλλωστε γνωρίζουν καλά ότι τζίρος που χάνεται δεν ξαναγυρνά. Επομένως η αποφασιστικότητα τους που συνοδεύεται με οικονομικό κόστος για τους ίδιους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική, αποτυπώνοντας τις διαστάσεις του προβλήματος που έχει δημιουργήσει το ασφυκτικό πλαίσιο ελέω covid-19.

Koντολογίς δεν  πρόκειται για κινητοποίηση ρουτίνας αλλά για δράση επιβίωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook