Ποια είναι τα θέματα που έθεσε στο προχτεσινό ΔΣ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά την Τρίτη 30/06/20, μετά από την περίοδο της καραντίνας, οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν τα παρακάτω σημαντικά θέματα που απασχολούν τη τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της περιοχής.

1.Αναδείξαμε την επιτακτική ανάγκη ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και ενημέρωση για τα παρακάτω σοβαρά ζητήματα όπως :

α) Εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και τη κατάσταση της σχολικής στέγης του Δήμου, έτσι ώστε να μην φτάσουμε πάλι Σεπτέμβριο και να πραγματοποιούνται  εργασίες στις σχολικές μονάδες καθώς και να ιεραρχήσουμε τις μεγάλες ανάγκες αυτών.

β) Ζητήσαμε ειδική συνεδρίαση για όλα τα ζητήματα της ΔΕΥΑΒΑ  (τιμολογιακή πολιτική,    ελαφρύνσεις κτλ.).

2.Αναδείξαμε τον νέο κανονισμό λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Πλατανιά ,που εν μέσω πανδημίας ψήφισαν οι άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις και που αυτήν την δύσκολη περίοδο της κρίσεως αντί να διευρύνουμε τους δικαιούχους στηρίζοντας με το ελάχιστο τους μη έχοντες, ο νέος κανονισμός βάζει νέα επιπρόσθετα κριτήρια.

3.Αναδείξαμε τον απαράδεκτο ‘μονόδρομο’ για ακόμα άλλη μια χρονιά, δηλαδή το να επιλέγει η Δημοτική αρχή την λογική εργολαβίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλίων μας που χαρακτηριστικά φέτος για τρεις μήνες  και για 14 σημεία το κόστος ανέρχεται στους 180.000,-  ευρώ από ιδίους πόρους !

4.Τονίσαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί σε δια ζώσης συνεδριάσεις  (τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής) εξασφαλίζοντας ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλα όσα απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής καθώς και της ημερήσιας διάταξης.

 Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για όλα όσα γίνονται μέσα στα Δ.Σ. μπορεί και πρέπει να γίνεται εφικτή και με κάλυψη live streaming όπως γίνεται και σε άλλους Δήμους του νομού.

5.Τέλος τονίσαμε, και με επιχειρήματα τεκμηριώσαμε την ανάγκη ο Δήμος να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων στήριξης και ελάφρυνσης όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία και την κρίση που βιώνουμε.

( Αγροτικός κόσμος, Εστίαση, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Εργαζόμενοι στο κλάδο Τουρισμού ).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook