Ερωτηματικά προκάλεσε η προσγείωση αεροπλάνου στη Ρόδο με Σουηδούς τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ απαγορεύονται οι πτήσεις από τη σκανδιναβική χώρα. 

Άξιο αναφοράς είναι το πως μπορούν να έρθουν μέσω πτήσεων τράνζιτ, όπως ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον.

Για σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, προβλεπόταν πως θα υπήρχε ειδική πτήση τουριστικών πρακτόρων TUI από την Σουηδία, με δημοσιογράφους και πράκτορες της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Mega, στην πτήση δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, ούτε τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα, παρά οικογένειες τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα για …διακοπές.

Μιλώντας στο κανάλι ο κ. Θεοχάρης, τόνισε πως σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».

Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, χορηγούνται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν γεμίσουμ οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο αεροδρόμιο της Ρόδου αντίκρισε δεν βρέθηκαν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ή κάποιοι που είχαν έρθει για… δουλειά, παρά μόνο τουρίστες από την Σουηδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook