Το ελληνόκτητο υπερδεξαμενόπλοιο Irene SL, το οποίο μετέφερε αργό πετρέλαιο και κατελήφθη την Τετάρτη από πειρατές ανοιχτά των ακτών του Ομάν, κατευθύνεται την Πέμπτη προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης CMF, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει επαφή με το πλοίο.

Σήμερα \”στις 06:00 ώρα Ελλάδος, βρισκόταν 150 ναυτικά μίλια (227 χλμ.) νοτιοανατολικά των ακτών του Ομάν, κατευθυνόμενο προς την παράκτια περιοχή της Σομαλίας\”, δήλωσε η εκπρόσωπος της δύναμης CMF, η οποία εδρεύει στο Μπαχρέιν.

\”Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή με το πλοίο\”, το οποίο κατέλαβαν πειρατές 370 χιλιόμετρα ανατολικά του Ομάν, προσέθεσε.

Στην ερώτηση για μια πιθανή επιχείρηση διάσωσης, η εκπρόσωπος της CMF απάντησε: \”Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Όμως, προς το παρόν, διερευνάται η κατάσταση\”.

Αξιωματούχος της ελληνικής εταιρείας Enesel, η οποία διαχειρίζεται το Irene SL, δήλωσε την Τετάρτη ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει \”περίπου 270.000 τόνους\” αργού πετρελαίου του Κουβέιτ, δηλαδή περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Η ναυτική δύναμη της ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι το υπό ελληνική σημαία Irene SL, το οποίο ανήκει σε ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, κατελήφθη, καθώς ταξίδευε από τη Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος: επτά Έλληνες, ένας Γεωργιανός και 17 Φιλιππινέζοι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook