Ευρεία σύσκεψη τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ, παρουσία του Υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και των Βουλευτών Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδάκη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγιναν σύντομες εισαγωγικές ομιλίες, ενώ στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο κάθε κλαδος.

Η σύσκεψη έγινε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού έξω από το ΕΒΕΧ βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες. «Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.

Σε τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».

Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία».

Βίντεο από τις εισαγωγικές ομιλίες του Υπουργού Τoυρισμού και Βουλευτών των Χανίων:

Η συνολική τοποθέστηση του Χάρη Θεοχάρη:

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook