Έπειτα τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Ηράκλειο βρίσκεται και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. 


Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο έχει ιδιωτικό χαρακτήρα, καθώς την Κυριακή γίνεται νονός. Όμως πραγματοποιήθηκε συνάντησή με εκπροσώπους τοπικών φορέων, κυρίως από τον αγροτικό τομέα, στις εγκαταστάσεις της ΚΣΟΣ στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη να δίνει το παρών. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι: " Στηρίξαμε τους οινοπαραγωγούς με την απόσταξης κρίσης και τον πράσινο τρύγο. Η αναμπέλωση θα προχωρήσει με δική μας πολιτική απόφαση. Μελετάμε τρόπους, περιοχές και στρέμματα. Σίγουρα θα είναι στο επόμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Έχουμε εικόνα τι χρειάζεται από πλευράς χρηματοδοτήσεων. Εξετάζουμε να δούμε αν μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε μέσω κρατικού προϋπολογισμού, αλλά υπάρχει ένα νομικό ζήτημα που πρέπει να δούμε με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να μην θεωρηθεί ως μη νόμιμη ενίσχυση. Το πιστεύουμε πάρα πολύ, το θέλουμε και θα το κάνουμε γιατί αναπτύσει το προϊόν μεγάλη εξαγωγική δυναμική."