Μια… μεθυστική και καλοκαιρινή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 αυγό
4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά ούζο
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
1 γεμάτη τριμμένη φρυγανιά
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  • Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
  • Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος

Πηγή: newsbeast.gr