Στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς όλες τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, δηλαδή στο Εθνικό Στάδιο και στο Εθνικό Κολυμβητήριο, προχωρά η ΔΕΗ λόγω ενός χρέους περίπου 60.000 ευρώ.

Η διακοπή θα γίνει σταδιακά. Δηλαδή το ρεύμα θα κοπεί για 24 ώρες την Δευτέρα 31/10. Για 48 ώρες την Δευτέρα και Τρίτη 7 και 8 Νοεμβρίου. Για 72 ώρες από την Δευτέρα 14 έως την Τετάρτη 16/11. Για 96 ώρες από την Τρίτη 22 έως την Παρασκευή 25/11.

Και εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το χρέος , η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνει οριστική από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ακόμη δεν έχει καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ που είχε εγκριθεί για την χρηματοδότηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων .

Εάν τελικά η διοίκηση της ΔΕΗ επιμείνει στην απαράδεκτη και ανάλγητη αυτή απόφαση, το αποτέλεσμα θα είναι να μπεί λουκέτο σε αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες αξιοποιούνται δημιουργικά περίπου 7.000 νέοι και νέες των Χανίων.

Στο θέμα πάντως, σήμερα αναμένονται εξελίξεις και πιέσεις προς την ΓΓΑ αλλά και στην ΔΕΗ προκειμένου η μεν πρώτη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και η δεύτερη να αποδείξει πως δικαιούται να φέρει τον τίτλο της «επιχείρησης κοινής ωφελείας».

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα στην Κρήτη, καθώς ήδη προχθές κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, ενώ η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα γίνει ακόμη πιό προβληματική και αμφίβολη λόγω της απόφασης για \”κούρεμα\” των επιδοτήσεων απο την ΓΓΑ κατα 50%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook