Με αφορμή την δημοσιότητα που δίνεται σε λίγες δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στους πρώτους χιλιάδες τουρίστες που ξεκίνησαν να έρχονται στην χώρα, θυμήθηκα αυτά που άκουσα να λέει ο Υπουργός Τουρισμού από τα Χανιά απευθυνόμενος στους εκπροσώπους τουριστικών φορέων και όχι μόνο.

«Μην σας νοιάζει πόσα αεροπλάνα έρχονται» είπε ο Χάρης Θεοχάρης τονίζοντας πως «πρέπει κάθε ένας τουρίστας που έρχεται να περνάει καλά και να επιστρέφει ασφαλής σπίτι του και να λέει…στην Ελλάδα πέρασα καλά.»

Στην συνέχεια επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τους ειδικούς είναι δεδομένο το ότι θα υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των επισκεπτών ανέφερε:

«Πρέπει το κρούσμα που θα υπάρξει να το διαχειριστούμε με προσοχή. Όχι να το βγάλει βούκινο ο αερολιμενάρχης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας η δεν ξέρω ποιος άλλος. Και σίγουρα όχι να πηγαίνουμε έξω από τα ξενοδοχεία με κάμερα και να λέμε αυτό είναι το ξενοδοχείο….

Δεν έχει κανένα νόημα και δεν βοηθά ούτε σε επίπεδο υγείας, ούτε σε επίπεδο φήμης και διαχείρισης του τουρισμού….

Όλοι μαζί θα βγούμε από αυτό το λάκκο. Δεν είναι ώρα για να δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλο για το ποιος φταίει. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε γιατί αυτό το μήνα θα κερδίσουμε την μάχη της επόμενης πενταετίας.»

Μάλιστα ο υπουργός τουρισμού δεν έκρυψε τις εκτιμήσεις για την επόμενη πενταετία λέγοντας:

«Οι εκτιμήσεις λένε ότι το 2024 θα είμαστε όπως το 2019 και στόχος είναι αυτό να γίνει το 2023. Αν καβατζάρουμε αυτόν τον μήνα θα πάμε στην μάχη της επέκτασης της περιόδου για να μειώσουμε το πρόβλημα τον χειμώνα….»

Αυτός τα είπε, αλλά δυστυχώς δεν αισιοδοξώ ότι τον ακούσαμε….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook