Το ενδιαφέρον όλων όσοι έχουν επαφή μαζί του έχει προκαλέσει το ζευγάρι των ομογενών από την Κάρπαθο που νοσηλεύονται με κοροναϊό στην κλινική Covid-19 του Βενιζελείου.

Είναι τόσο αγαπημένοι που δεν μπορούν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον, ενώ η σύζυγος του 74χρονου Ελληνοαμερικανού μπήκε νύχτα… από το παράθυρο για να βρει τον σύζυγό της στο δωμάτιο, όπου νοσηλεύονται παρέα. Είναι γνωστό ότι ο ασθενής μεταφέρθηκε μέσα σε κάψουλα με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Βενιζέλειο .

Την επόμενη ημέρα έφτασε η σύζυγός του η οποία υπεβλήθη σε τεστ στο ΠΑΓΝΗ και ενημερώθηκε ότι πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα ευρισκόμενη σε περιορισμό σε φιλικό της σπίτι. Όμως, εκείνη δεν άντεξε την αναμονή. Προφανώς, επικοινώνησε με τον σύζυγό της και του είπε να ανοίξει το παράθυρο του δωματίου ,καθώς η κλινική βρίσκεται στο ισόγειο. Μέσα στη νύχτα και χωρίς να την αντιληφθεί κανείς… πήδηξε μέσα.

“Θέλω να είμαι μαζί του”
Οι γιατροί εμβρόντητοι το πρωί την βρήκαν στο δωμάτιο με τον σύζυγό της. “Θέλω να είμαι μαζί του φυσικά και δεν τον αφήνω” τους είπε πριν καν μάθει ότι πάσχει και εκείνη από κοροναϊό κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Το ζευγάρι παραμένει σε καλή κατάσταση υγείας, ζητά από το προσωπικό φρούτα αλλά και καταλόγους με καλά εστιατόρια για ντελίβερι προσπαθώντας να περάσει όσο γίνεται πιο ήρεμα και άνετα τις ημέρες της αναγκαστικής καραντίνας.

Τι είπαν οι ίδιοι μέσα από τον θάλαμο
Το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών μίλησε στο protothema.gr μέσα από τον θάλαμο Covid-19 στο Βενιζέλειο.

Όπως περιγράφουν επισκέφτηκαν το πανηγύρι στο χωριό Σπόα, τόπο καταγωγής τους, και ότι άναψαν ένα κερί στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου, χωρίς ωστόσο -όπως ισχυρίζονται- να έρθουν σε επαφή με κανέναν, ούτε καν με τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο 74χρονος και η σύζυγός του ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και από εκεί στην Κάρπαθο, έχοντας ελληνικά διαβατήρια, γεγονός που επέτρεψε να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

Στο ερώτημα αν επισκέφθηκαν το πανηγύρι στο χωριό Σπόα και ήρθαν σε επαφή με κόσμο, απάντησαν ότι το μόνο που έκαναν ότι να ανάψουν ένα κερί στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου. «Δεν ήρθαμε σε επαφή ούτε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας» διευκρίνισε το ζευγάρι. «Ούτε καν χειραψίες δεν ανταλλάξαμε» κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του χωριού Σπόα κ. Βασίλης Πιπέρης ζήτησε από τους χωριανούς του «να δείξουμε υπευθυνότητα και να κρατάμε αποστάσεις, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η κατάσταση».

Το Κέντρο Υγείας ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ που έδωσε οδηγία να διακομιστεί ο ασθενής με Super Puma στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Όταν του έγινε το δεύτερο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό, μεταφέρθηκε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται μαζί με την σύζυγό του, η όποια βρέθηκε επίσης θετική στον κοροναϊό.

 «Είμαστε καλά» αναφέρει το ζευγάρι
«Είμαστε καλά, μας φροντίζουν, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμη, είναι το πότε θα βγούμε από δω μέσα» αναφέρει το ζευγάρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook