Συνάντηση πραγματοποίησε χθες 04-07-2020 αντιπροσωπία του Προεδρείου της Ένωσης προσωπικού λιμενικού σώματος δυτικής Κρήτης με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη Βασίλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης του κ. Διγαλάκη πάνω στα κυριότερα θέματα – προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της Περιφέρειας μας, και του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Συγκεκριμένα τέθηκε προς συζήτηση, το χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με το κτιριακό του Κ.Λ. Χανιών και τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου κτιρίου να καλύψει στο σύνολο του τις ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας. Λύση που θα δοθεί μόνο με την ανέγερση νέου κτιρίου κατά την επέκταση της προβλήτας “ΑΔΡΙΑΣ” όπως έχει ανακοινωθεί από το Λ.Τ.Ν. Χανιών, καθώς και τα προβλήματα στέγασης των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Χώρας Σφακίων.

Συζητήσαμε για την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών Χανίων και Ρεθύμνου, δυνατότητα που μας την δίνει η επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τον Ν.4676/2020 και που θα αμβλύνει τις δυσχερείς συνέπειες που μας επέβαλε ο Λιμενικός ¨Καλλικράτης¨ και έχουν φέρει στο όρια των αντοχών του, το προσωπικό της Περιφέρειας μας.

Επίσης τέθηκε η ανάγκη υλοποίησης – εκτέλεσης της Α.Π. :2121.1-3/76062/17/25-10-2017 Διαταγής ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΕΜ1ο που αφορά την διάθεση του ΠΑΘ 070, που θα αναβαθμίσει στο μέγιστο το επιχειρησιακό έργο της περιφέρειάς μας και που την αναγκαιότητα του την ανέδειξε η πρόσφατη επιχείρηση που έλαβε χώρα την 01-07-2020 στην Θαλάσσια περιοχή του Ελαφονησίου με το Τ/Χ σκάφος ¨APOLLON 15¨.

Τέθηκε το πρόβλημα των αποσπάσεων του προσωπικού προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πράγμα που δυσχεραίνει τόσο την Υπηρεσιακή καθημερινότητα όσο και τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών μας και η ανάγκη επανασύστασης του Λ/Σ Γεωργιούπολης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υποβάθμιση του σε Λιμενικό Φυλάκιο δεδομένου και του ότι δεν υπάρχει παραπάνω κόστος για την Υπηρεσία.

Τέλος τέθηκε το θέμα της αναγνώρισης του χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας των προερχομένων εκ Λ/Φ Υπαξιωματικών Λ.Σ. ώστε να υπολογίζεται και να προσμετράται στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους για την λήψη βαθμολογικών προαγωγών.

Ο κ. Διγαλάκης μας τόνισε από την μεριά του οτι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που του θέσαμε. Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας επέδειξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook