Μέχρι την Παρασκευή θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή τον Μάιο, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας – παρατάσεις – οριστικές διακοπές. 

Ειδικότερα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που:

-επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή
– θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.
– παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης. Για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.

Κατά συνέπεια:

– για παράταση αναστολής 10 ημέρων – αποζημίωση 180 ευρώ
– για παράταση αναστολής 15 ημέρων – αποζημίωση 270 ευρώ
– για παράταση αναστολής 20 ημέρων – αποζημίωση 360 ευρώ
– για παράταση αναστολής 25 ημέρων – αποζημίωση 450 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.
Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Ειδικότερα :
– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)
– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)
– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)
– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Αναστολές συμβάσεων Ιουνίου 

Στις 27 και 28 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις εργασίας τους ήταν σε αναστολή τον Ιούνιο. Οι προθεσμίες υποβολής των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους
επισιτισμού – Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού καθώς και για τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων έχουν ως εξής:

– Για τις επιχειρήσεις η υποβολή δηλώσεων θα γίνεται από αύριο ως 15/7/2020 ενώ για τους εργαζόμενους από αύριο ως 21/7/2020
– Για τις επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλλουν ορθές επαναλήψεις θα γίνεται από Ορθές Επαναλήψεις 16/7/2020 ως 20/7/2020 ενώ για τους εργαζόμενους από
αύριο ως 21/7/2020

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook