Η δίκη ξεκίνησε μεν αλλά δεν ολοκληρώθηκε

Νέα αναβολή στη δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για το επταμελές πλήρωμα του σκάφους, που συνέλαβαν οι λιμενικοί στην Παλαιόχωρα την περασμένη Πέμπτη (2/7).

Η Εισαγγελέας ζήτησε αναβολή για να υπάρξουν μάρτυρες που να μπορούν να "φωτίσουν" περισσότερο την υπόθεση και το δικαστήριο αποφάσισε να αναβληθεί η δίκη για να κληθούν νέοι μάρτυρες.

Αναλυτικότερα η δίκη των έξη  Ελλήνων, 45, 52, 45 και 57 ετών και του 66χρονου Ισπανού, που κατηγορούνται για κατοχή καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατοχή όπλων, κατοχή πυρομαχικών και λαθρεμπορία ξεκίνησε με την κατάθεση δύο λιμενικών οι οποίοι ήταν την νύχτα της 1ης Ιουλίου στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και διενήργησαν έρευνες στους κατηγορούμενους και στο σκάφος.

Όπως ειπώθηκε οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως είχαν κάτι ύποπτο, αλλά στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν τα δύο πιστόλια, ο λαθραίος καπνός, τα αλιεύματα και οι σφαίρες.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες οι κατηγορούμενοι είπαν πως είχαν πάει για εργασίες στην Λιβύη και πως ο καπνός και τα ψάρια ήταν δώρα των Λίβυων, ενώ δεν γνώριζαν την ύπαρξη των σφαιρών. Όταν τους σταμάτησε το σκάφος του Λιμενικού είχαν σκοπό να πάνε στην Κίσαμο για ανεφοδιασμό και στην συνέχεια στον Πειραιά.

Επίσης επισημάνθηκε πως στην διάρκεια του ελέγχου δεν έφεραν κάποια αντίσταση και πως ήταν συνεργάσιμοι.

Στο σημείο αυτό τέθηκε το ερώτημα για το αν θα μπορούσαν να διαφύγουν με το σκάφος τους, κάτι στο οποίο δεν μπορούσαν να απαντήσουν οι μάρτυρες και τότε η Εισαγγελέας ανέφερε πως το δικαστήριο δεν μπορεί να έχει σωστή κρίση εάν δεν υπάρξουν μάρτυρες που να καταθέσουν για τις δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο σκάφος, αλλά και άλλες χρήσιμες λεπτομέρειες για το Δικαστήριο.

Έτσι ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να παραστούν επιπλέον μάρτυρες η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων.

Σύμφωνα με την δικονομία και οι επτά αυτοδίκαια αφέθησαν ελεύθεροι.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook