Η Μπιάνκα Γουίλιαμς, η πέμπτη ταχύτερη Βρετανίδα σε αποστάσεις άνω των 200μ., κατέγραψε τη συμπεριφορά των αστυνομικών

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο που αποτυπώνει τη συμπεριφορά αστυνομικών κατά μιας δίασημης αθλήτριας του στίβου την οποία προπονεί ο παλαίμαχος σπρίντερ Λίντφορντ Κρίστι.

Η Μπιάνκα Γουίλιαμς και ο σύντροφός της δέχθηκαν τον έλεγχο των αστυνομικών ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους στο δυτικό Λονδίνο το περασμένο Σάββατο.

Η Γουίλιαμς, η οποία κατέληξε με χειροπέδες στα χέρια υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά των οργάνων της τάξης την έκανε να νιώθει ότι «το να είναι κανείς μαύρος είναι έγκλημα».

Η Γουίλιαμς κατηγόρησε την αστυνομία για θεσμικό ρατσισμό μετά τις σκηνές που κατέγραψε η ίδια με τους αστυνομικούς να την τραβάνε έξω από το αυτοκίνητό της ενώ ακούγεται επανειλημμένα να φωνάζει «ο γιός μου είναι στο αμάξι».

Η 26χρονη αθλήτρια, η πέμπτη ταχύτερη Βρετανίδα σε αποστάσεις άνω των 200μ., εξήγησε ότι ένιωσε υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει το περιστατικό δεδομένης της αναγνωρισιμότητάς της.

«Κάποιος πρέπει να το κάνει. Αν όχι εγώ, τότε ποιος θα το κάνει; Αυτή η συμπεριφορά συμβαίνει σε βάρος αρκετών μαύρων στη Βρετανία και δεν είναι όλοι στη θέση να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους» είπε η Γούιλιαμς στον Guardian.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν ζήτηματα συμπεριφοράς» για τους ένστολους που έκαναν τον έλεγχο το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο περιπολίας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ένοπλης βίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια και κινούνταν ύποπτα ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα ενώ ο οδηγός επιτάχυνε αντί να σταματήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook