Ενώνουν δυνάμεις για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ο Δήμος Γόρτυνας και το ΕΛΜΕΠΑ, μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Δύο σημαντικά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γόρτυνας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.) και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων, με στόχο το μέγιστο δυνατό όφελος για τους δημότες που θα συμμετάσχουν. 

Το πρώτο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 – 2019» και περιλαμβάνει δράσεις όπως: ψυχοκοινωνική υποστήριξη – εργασιακή καθοδήγηση, σχολές γονέων, ημερίδες, μαγειρική και κρητική διατροφή κ.ά.. 

Το δεύτερο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες» και έχει ως στόχο την διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και την δωρεάν υλοποίηση εξειδικευμένης παρέμβασης, με την συνδρομή διεπιστημονικής κινητής ομάδας επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής (ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών κ.ά.).

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), Μαρία Παπαδακάκη, ως επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση των δύο έργων και ο Λέκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ, Γεώργιος Απλαδάς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook