Του ανήκουν οι εφημερίδες Daily Mirror και Daily Express και το περιοδικό OK!

Σε περικοπές 550 θέσεων εργασίας ή αλλιώς του 12% του ανθρωπίνου δυναμικού του θα προχωρήσει ο βρετανικός εκδοτικός όμιλος Reach, μετά το πλήγμα που υπέστη η κυκλοφορία των εντύπων του και τα διαφημιστικά του έσοδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Reach, στον οποίο ανήκουν-μεταξύ άλλων- οι εφημερίδες Daily Mirror, Daily Express, Daily Star και το περιοδικό OK!, ανακοίνωσε ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 27,5%, τα έσοδα από την κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεών του κατά 29,5% και από τις διαδικτυακές εκδόσεις κατά 14,8%.

Στον όμιλο ανήκουν επίσης και τοπικές εφημερίδες.

Οι πωλήσεις του είχαν αρχίσει να μειώνονται και πριν από την πανδημία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο επικεφαλής Τζιμ Μάλεν απέδωσε τη μείωση των εσόδων στην πτώση της κυκλοφορίας των εντύπων και στην πτώση των διαφημιστικών εσόδων.

«Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτές και για να επιταχύνουμε την στρατηγική μας που εστιάζει στον πελάτη ολοκληρώσαμε τα σχέδια για την μετατροπή της επιχείρησής μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την διαδικασία της εφαρμογής της» είπε ο Μάλεν. «Δυστυχώς, αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν μείωση του εργατικού μας δυναμικού και θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που θα πληγούν αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο και με σεβασμό στη διάρκεια της επερχόμενης περιόδου των διαβουλεύσεων».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook