Παρουσιάστηκε έξαρση κρουσμάτων

Σε νέο lockdown μπαίνει ξανά η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, για έξι εβδομάδες, μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους.

Τα περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 11:59 μ.μ. την Τετάρτη (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το μέτρα, τα περίπου 5 εκατομμύρια των κατοίκων θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να πηγαίνουν στην δουλειά, να λαμβάνουν ή να παρέχουν φροντίδα και να αθλούνται, σύμφωνα με τον Άντριους, προσθέτοντας πως θα κλείσουν εκ νέου τα εστιατόρια που είχαν ανοίξει.

«Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι κάτι πολύ χειρότερου, εάν δεν λάβουμε αυστηρά μέτρα. Η εναλλακτική όμως, είναι να προσποιούμαστε ότι τελείωσε, όπως κάνουν μερικοί στην Βικτόρια».

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σε μία ημέρα

Κι όλα αυτά την ώρα που καταγράφηκαν 191 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι στιγμής. Από αυτά, τα 13 προέρχονται από τα 9 συγκροτήματα κτιρίων όπου οι 3.000 ένοικοι μπήκαν σε «σκληρό lockdown» το Σάββατο, μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν εκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook