Η ΝΔ, λέει, θέλει να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου σε έναν ατελείωτο βούρκο.

Η ίδια η λίστα με τα μέσα ενημέρωσης και τα ποσά που έλαβαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» εξηγεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση την καθυστέρηση τριών μηνών στη δημοσιοποίησή της.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει:  «Αποδεικνύεται εμφατικά» ότι δεν υπήρξαν κριτήρια σε σχέση με την επισκεψιμότητα, την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αντιθέτως είχαν πολιτική κατεύθυνση και βάσει της σύμπλευσης των Μέσων με την κυβέρνηση της ΝΔ». Αναφέρει ως χαρακτηριστικό ότι «μόλις το 1% των χρημάτων πήγε σε αντιπολιτευόμενα Μέσα και το 99% σε φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Μέσα, σε ανενεργά  ή ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα, ενώ είναι φανερή η απουσία χρηματοδότησης Μέσων που ενοχλούν την κυβέρνηση». Ανέφερε ότι «επομένως αποδεικνύεται η διασπάθιση δημόσιου χρήματος που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η χθεσινή λίστα κάνει ακόμη πιο καχύποπτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι γι’ αυτό ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης και τα σχετικά τιμολόγια, για να δούμε αν υπήρξε τελικά μαγείρεμα» της λίστας». Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας, ώστε «να εκβιάσει και να χειραγωγήσει τα Μέσα μοιράζοντας δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν για να τα προσαρμόσει στις απαιτήσεις και τη γραμμή της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της ΝΔ που θέλει να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου σε έναν ατελείωτο βούρκο», είπε, τονίζοντας ότι «το μείζον για την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, είναι το μέλλον της οικονομίας, το μέλλον της εργασίας και η επόμενη μέρα μετά την κρίση της πανδημίας».

Μιλώντας ειδικότερα για την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση ήδη από τον Αύγουστο του 2019 προχώρησε σε ρυθμίσεις «διάλυσης των εργασιακών σχέσεων». Της καταλόγισε επιστροφή της οικονομίας σε υφεσιακούς ρυθμούς πριν από την πανδημία, ενώ «κατέγραφε ρυθμούς ανάπτυξης 2,8% επί ΣΥΡΙΖΑ». Την κατηγόρησε ότι οδήγησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε χαμηλό εικοσαετίας και ότι «ενώ έταζε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, “πέτυχε” την απώλεια 200 χιλιάδων θέσεων εργασίας μόνο τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη». Επιπλέον, έκανε λόγο για «αδιανόητο μπάχαλο» στον κλάδο του τουρισμού, που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας.

«Όλα αυτά είναι δυσοίωνα μηνύματα τα οποία φαίνεται να οδηγούν σε πολύ χειρότερη ύφεση από τα πρώτα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να διαφύγει δια του βούρκου, της λασπολογίας και της σκανδαλολογίας», σημείωσε. Είπε ότι αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να συνομιλεί καθημερινά με τους πολίτες, να καταγράφει τις ανησυχίες τους, να τους μεταφέρει τις προτάσεις του. Αυτό προκειμένου «ο ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ, που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, να μην οδηγήσει τελικά σε νέα κοινωνική καταστροφή και κοινωνικά ερείπια». Επισήμανε ότι με εξορμήσεις σε όλη τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται κοντά στους πολίτες και παρουσιάζει το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’, που τόσο λοιδορήθηκε από τη ΝΔ, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «η κυβέρνηση  με τη συμβολή των φίλα προσκείμενών της Μέσων ενημέρωσης ανασύρουν τώρα έναν, “αναξιόπιστο” και “απατεώνα”, κατά τα λεγόμενα της ίδιας της ΝΔ, επειδή εμφανίζεται ως κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ». Μίλησε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης «από  ένα υπαρκτό και δυσώδες σκάνδαλο που έχει καταγραφεί επισήμως από την ΕΥΠ, στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί, επίορκοι αστυνομικοί αλλά ακόμα και πολιτικά στελέχη της ΝΔ». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έθεσε εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τον κ. Καλογρίτσα, εξαιτίας της οικονομικής αφερεγγυότητάς του».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, τέλος, ότι «οι αποκαλύψεις σκανδάλων μέσω των επίσημων καταγραφών της ΕΥΠ δείχνουν ένα ολόκληρο σύστημα που λειτουργούσε οργανωμένα με προσβάσεις στο δικαστικό και πολιτικό σύστημα και στην αστυνομία, που προσπαθούσε  να εκβιάσει και να αποκρύψει στοιχεία». «Μιλάμε για τον ορισμό του παρακράτους, ένα παρακράτος που έχει τα χρώματα της ΝΔ», είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook