Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι σήμερα 7/7  εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 14 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση έχει καταγραφεί ένας ακόμη θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.589.

Χθες έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα κατέληξε, αργά το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Πρόκειται για μία 83χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απεβίωσε στις 16:00 απόγευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν έπασχε από διάφορα υποκείμενα νοσήματα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πώς κατανέμονται τα 27 νέα κρούσματα

Από τα είκοσι επτά επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα:

14 προέκυψαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο,
τρία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και
ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

«Για εβδομάδες στην Ελλάδα δεν είχαν νέα κρούσματα, μετά ήρθαν οι τουρίστες»

Η είδηση για τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε ξένους τουρίστες στην Ελλάδα αρχίζει να διαδίδεται στον γερμανικό τύπο, μέχρι στιγμής χωρίς σχόλια.

Πάντως η εφημερίδα Die Welt, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, σημειώνει: «Για εβδομάδες ολόκληρες στην Ελλάδα δεν είχαν εμφανιστεί νέα κρούσματα. Μετά ήρθαν οι τουρίστες. (…) Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Το Focus Online σημειώνει ότι «λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στη Σερβία, από το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα έχει κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από αυτή τη βαλκανική χώρα» όπως μετέδωσε η dw.com.

Η αυστριακή Die Presse υποστηρίζει ότι «οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα, όπου οι τιμές των δωματίων έχουν μειωθεί κατά 70%».

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βιέννης «με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων η Ελλάδα εγκαινιάζει οριστικά την τουριστική σεζόν. Λίγο πριν, είχε προκληθεί σύγχυση σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, αλλά τώρα ένα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: οι τουρίστες πραγματικά έρχονται, ακόμη και σε εποχές πανδημίας…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook