Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα δώσει  μια επιπλέον παράσταση του Εργαστηρίου 1 της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής με το έργο «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 21:00 στο Ρωσικό  Στρατώνα – Δυτική Τάφρος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με κάρτες εισόδου, που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, τηρώντας αυστηρά τον αριθμό των 50 καθήμενων θεατών. Η διάθεση θα γίνει από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Νικ. Φωκά 5, μέχρι και την Πέμπτη 9/7 (9:00 – 14:30). Πληροφορίες τηλ. 28210-44256, 28210-23333

Εννέα γυναίκες επί σκηνής ενσαρκώνουν διαδοχικά την ιστορία μιας ώριμης ηλικιακά γυναίκας, σε μία δραματοποίηση του σπουδαίου ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου. Η ηρωίδα έχει κλειστεί στο σπίτι, στον εαυτό της, στη μοναξιά των χρόνων που περνούν, σε μια υπερβατική αντίληψη των υλικών πραγμάτων.

Στη διαδρομή του ποιήματος και κάτω από την μυστηριακή επήρεια του φεγγαριού, η γυναίκα ξεδιπλώνει την επιθυμία της να ζήσει, να απελευθερωθεί από τα οικειοθελή δεσμά του παρελθόντος, να αφεθεί στις χαρές του υλικού κόσμου, να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της και εν τέλει να βγει από το τσακισμένο της σπίτι αποτινάσσοντας τα δεσμά του φεγγαριού και τους φόβους που την κρατούν μακριά από τον εαυτό της και την ίδια τη ζωή.

Για τη διδασκαλία και παρουσίαση του έργου επιλέχθηκαν τεχνικές σωματικού θεάτρου και ομαδικής αφήγησης, ενώ η παράσταση πλαισιώνεται από ρετρό ελληνικά τραγούδια.

Διδασκαλία/ Σκηνοθεσία: Αθηνά Μαθιουδάκη

Παίζουν: Αργυρώ Γαλανάκη, Δέσποινα Γιανναράκη, Αποστολία Καραγιαννάκη-Γαλανάκη, Ευθαλία Παπαδάκη, Άννα Παπαλεξάτου, Εύα  Σιγανού, Ελπίδα Στεφανοπούλου, Μαριάνθη Τζουβαδάκη, Μαρία Φουντουλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook