Σκοπός και στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις εξαρτήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ξεκίνησε σειρά δράσεων σε γειτονιές του Ηρακλείου που αφορούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις εξαρτήσεις, ένα κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους, οι οποίες θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. 

Ξεκινώντας από τη διαμόρφωση και τον εξωραϊσμό του μικρού πάρκου δίπλα από το κεντρικό κτίριο του Θεραπευτικού Προγράμματος στη Νέα Αλικαρνασσό που βρίσκεται επί της Οδού Σεφέρη, τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης μαζί με το Σύλλογο Οικογένειας έβαψαν τα παγκάκια και καθάρισαν το χώρο. Επίσης καθάρισαν ένα μέρος του παραλιακού μετώπου καθώς και μια παιδική χαρά στην ίδια περιοχή. 

Στη συνέχεια φύτεψαν λουλούδια και τοποθέτησαν κουτί δανεισμού βιβλίων στο συγκεκριμένο παρκάκι, για όποιον αγαπά το διάβασμα. Σκοπός των μελών του προγράμματος μέσα από αυτές τις δράσεις ήταν να δώσουν το μήνυμα της επικοινωνίας και της επαναπροσέγγισης στις γειτονιές μετά την αναγκαστική αποστασιοποίηση λόγω της πανδημίας, κάτι που επετεύχθη καθώς σε όλο αυτό συμμετείχαν και συνεισέφεραν και γείτονες. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας, όπως στα Καμίνια, στα Δειλινά, στον Πόρο, το Μασταμπά, το Ατσαλένιο και αλλού.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με μια μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω παρκάκι την 1η Ιουλίου με κέρασμα παγωτού, εργαστήρι κεραμικής με τον κεραμίστα Βασίλη Πολιτάκη και εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού από το Σύλλογο Εμψυχωτών. Οι πόρτες του Θεραπευτικού Προγράμματος ήταν ανοιχτές για όποιον ήθελε να επισκεφτεί την έκθεση εικαστικών των μελών του Προγράμματος. 

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ευχαριστεί το Σύλλογο Οικογένειας που στάθηκε αρωγός στη δράση αυτή, όλους όσους συμμετείχαν από τη γειτονιά καθώς και τους Αντιδημάρχους κ. Σισαμάκη και κα. Παπαδάκη-Σκαλίδη για την παρουσία και υποστήριξή τους στην εκδήλωση. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook