Επτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να δικαστεί πρωτοδίκως μια υπόθεση εργατικού δυστυχήματος το οποίο συνέβη το 2013 στα Σφακιά.

Επτά ολόκληρα χρόνια συνεχών μεταθέσεων και αναβολών κυρίως λόγω φόρτου των υποθέσεων στο Δικαστήριο με αποτέλεσμα την ψυχική ταλαιπωρία της οικογένειας του νεκρού και του κατηγορούμενου.

Έτσι, έναν χρόνο πριν την παραγραφή του αδικήματος, σήμερα  στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων κάθισε ο υπεύθυνος εταιρείας που είχε αναλάβει την εγκατάσταση γκαραζόπορτας σε βενζινάδικο των Σφακίων  στις  28 Ιουνίου 2013. 

Στο συνεργείο ήταν δύο άτομα όταν ξαφνικά ένας 62χρονος έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ βαριά και να εκπνεύσει κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο.

Κατα του ιδιοκτήτη της εταιρείας ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία “ανθρωποκτονία απο αμέλεια υπόχρεου σε ιδιαίτερη επιμέλεια”.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας , τόσο στις καταθέσεις μαρτύρων, στην απολογία του κατηγορούμενου αλλά και στις αγορεύσεις των δύο συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του συνηγόρου υπεράσπισης, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο κατά πόσο η σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο, ήταν εκείνη της εξαρτημένης εργασίας ή μη.

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας της  έδρας στην αγόρευσή της, αφενός τόνισε πως δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στην διάρκεια των εργασιών και αφετέρου είπε πως από την ακροαματική διαδικασία καταδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος καθόριζε το πώς εργαζόταν το θέμα και ότι υπήρχε εξαρτημένη εργασία και έτσι ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος.

Όμως οι τρεις δικαστές, τελικά δεν αποδέχθηκαν την πρόταση της Εισαγγελέως και κρίνοντας πως ο 62χρονος δεν είχε εξαρτημένη σχέση, αθώωσαν τον κατηγορούμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook