Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης των κατηγορουμένων

Διόλου απίθανο να αναβιώσει ξανά στη δικαστική αίθουσα η υπόθεση της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισάμου τον Φεβρουάριο του 2015.

Τα παιδιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε, μέσω του δικηγόρου τους, Ανδρέα Βροντάκη, ζήτησαν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά της αθωωτικής αποφάσεως, του Εφετείου που άφησε ελεύθερους τον 55χρονο και τον 41χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του ζευγαριού, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία.

Όπως ανέφερε ο κ. Βροντάκης στο Flashnews.gr: “Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αναίρεση. Εμείς ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία που προσκομίσαμε και με αίτημα βάσιμο, να ασκήσει ο ίδιος αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου. Ο Εισαγγελέας βρήκε βάσιμο το αίτημα και άσκησε αναίρεση. Πλέον θα γίνει δικαστήριο στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κριθεί αν είναι βάσιμη η αίτηση του εισαγγελέα και αν αυτό συμβεί θα επαναληφθεί η δίκη στο Εφετείο από την αρχή στα Χανιά”

Θυμίζουμε ότι στο εφετείο ο ένας κατηγορούμενος δεν είχε ομολογήσει και ο δεύτερος είχε ισχυριστεί ότι η αρχική ομολογία οφειλόταν σε πιέσεις που δέχτηκαν από την αστυνομία. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο γιος του δολοφονηθέντος άνδρα, που ήταν επίσης κατηγορούμενος και είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή στην απόπειρα ληστείας, είχε ομολογήσει ότι εκείνος οδήγησε τους δυο κατηγορουμένους στην οικία του πατέρα του και ότι ο ίδιος είχε μείνει έξω στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook