“Να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα στους πολίτες που να μεγαλώσει η άρνηση για τον τουρισμό”.

Εν μέσω έντονης ανησυχίας για την μερική αύξηση των κρουσμάτυων κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (9/7) στο χώρο του φρουρίου Φιρκά, ενημερωτική συνάντηση με θέμα: “Υγειονομικά πρωτόκολλα και διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19”. 

Η συνάντηση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ).

“Το βασικό αντικείμενο είναι η αντιμετώπιση του ύποπτου και επιβεβαιωμένου κρούσματος. Πρέπει να κάνουμε επαλήθευση για το τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι και πώς θα ελεγχούν από την Υπηρεσία. Γυρίσαμε όλους του Δήμους του Νομού Χανίων για να κάνουμε αυτή τυην ενημέρωση”, επισημαίνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και επισκέπτες τουριστικών επιχειρήσεων, την σωστή προετοιμασία των επιχειρήσεων, και την ορθή διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

“Σε κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να γίνει προσομοίωση, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα. Ξεχάστε ότι δεν θα έχουμε κρούσματα. Πρέπει να σεβόμαστε και όχι να φοβόμαστε τη διαδικασία. Οι άνθρωποι είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι”, επισημαίνει ο κ. Κώτσογλου, ενώ σε ερωτηση του Flashnews κατά πόσον υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα, λόγω του ανοίγματος του τουρισμού, τόνισε:

“Υπάρχει ένα δεύτερο κύμα. Αυτή τη στιγμή γράφονται τραγικές ιστορίες στην ήπειρο, στη Θεσσαλία, όπου άνθρωποι που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, άνθρωποι που έβγαλαν τους εργαζόμενους τους από την αναστολή δεν μπορούν να τους ξαναβάλουν. Ένας σχεδιασμός ημιτελής που προέβλεπε το άνοιγμα της αγοράς των βαλκανίων,  που “φλέγινται” αυτή τη στιγμή,  έχει πάει ανάποδα. Αυτή  η διαδικασία που κάνουμε δεν είναι για να μηδενίσει τον  κίνδυνο, αλλά για να τον ελαχιστοποιήσει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα στους πολίτες που να μεγαλώσει η άρνηση για τον τουρισμό, γιατί μπορεί οι πολιτικοί ή οι πολιτικοί να σταματήσουν τον τουρισμό”.

“Οργανώσαμε εσπερίδες σε όλους του Δήμους των Χανίων και μας απέμεινε η Γαύδος. ήρθαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι και έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ενώ είναι χαρακτηριστικό να τονιστεί τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η υπηρεσία είναι έτοιμη πάντως, έστω και τηλεφωνικά να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα”, επισημαίνει ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χανίων. 

“Προσπαθούμε να λύσουμε απορίες στη διαχείριση των προβλημάτων του κορωνοϊού” προσέθεσε ο αντοοδήμαρχος Χανίων Τουρισμού Γιάννης Γιαννακάκης.

“Προχωρούμε σε μια καμπάνια, το “Chania Alwas Pure” η οποία,  θα αναδείξει πόσο καθαρά είναι τα Χανιά και πόσο ασφαλείς θα πρέπει να αισθάνονται όσοι επισκέπτονται την πόλη μας. Η ανησυχία είναι έντονη στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά θεωρώ, ότι πλέον κάτι γίνεται και κάτι πάμε να σώσουμε”, ανέφερε τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης.

Ομιλήτρια στην εσπερίδα  πέραν των κκ. Κώτσογλου και Νικολακάκη ήταν και η Προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κ. Σταυρούλα Μαρακάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook