Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά η απονομή των υποτροφιών «Εμμανουήλ Μιχαηλάκη» σε αριστούχους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Δικαιούχοι των υποτροφιών είναι οι:
1η Νεοεισαχθείσα φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ακαδ. έτους 2010-11

Μπάτσα Κλαίρη-Άννα (υποτροφία ύψους 1.000 ευρώ)

Αριστούχοι προπτυχιακοί φοιτητές ακαδ. έτους 2009-2010

1ου έτους: Καλογεράκη Γεωργία-Καλυψώ (υποτροφία ύψους 1.000 ευρώ)

2ου έτους: Βάβλας Νικόλαος-Χρήστος (υποτροφία ύψους 1.000 ευρώ)

3ου έτους: Μάγδαλη Μαρία (υποτροφία ύψους 1.000 ευρώ)

4ου έτους: Γάτσιος Ευάγγελος (υποτροφία ύψους 1.000 ευρώ)

Φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική»

Πελλέρα Φραντσέσκα (υποτροφία ύψους 2.500 ευρώ)

Βλάχου Μαρία (υποτροφία ύψους 2.500ευρώ)

 Λίγα λόγια για τον Εμμανουήλ Μιχαηλάκη

Ο Εμμανουήλ Μιχαηλάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Τελείωσε το 2ο Γυμνάσιο Χανίων και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έλαβε την 1η ειδικότητα της παθολογίας στην Αθήνα ενώ τη 2η ειδικότητα της ογκολογίας στο Πανεπιστήμιου του Κεντάκι στις ΗΠΑ. Έκτοτε εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να δώσει υποτροφίες σε φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι το γεγονός ότι ένας σπουδαίος παράγοντας που επηρεάζει τη διαβίωση όλων των έμβιων όντων είναι το περιβάλλον και οι γιατροί λόγω επαγγέλματος, και ειδικότερα οι ογκολόγοι, βλέπουν καθημερινά τις επιπτώσεις που έχει το περιβάλλον στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Με την κίνησή του αυτή εύχεται να δώσει το κίνητρο να ευαισθητοποιηθούν οι επιστήμονες που ασχολούνται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος ώστε να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην προστασία του περιβάλλοντος.