Αυτή τη φορά, η επιστροφή του στη φυλακή φαίνεται ότι θα είναι οριστική.

Να επιστρέψει στις φυλακές ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, αποφάσισε χτες το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, για τον πρώην προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο Νίκο Σειραγάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών – αθλητών του στο Ρέθυμνο.

Έγινε δεκτή η έφεση του εισαγγελέα Εφετών

Το Δικαστικό Συμβούλιο, με έδρα την Κοζάνη, έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά του βουλεύματος με το οποίο ο 56χρονος γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ακολούθησε  νέο βούλευμα, οι εφέτες έκριναν τώρα ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για την υφ’ όρον απόλυσή του, ακυρώνοντας το προηγούμενο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ διέταξαν τη σύλληψη και την επιστροφή του στις φυλακές.

Ο Νίκος Σειραγάκης βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας (συνελήφθη σε εκτέλεση του νέου βουλεύματος) και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές των Γρεβενών.

Ο 56χρονος πρώην προπονητής αποφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας εκτίσει 8,5 χρόνια της ποινής του (κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων με τα μεροκάματα εντός των φυλακών), αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση (εντός του δήμου Καλαμαριάς), της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι και τότε είχε συλληφθεί, λόγω του ότι ο Σειραγάκης παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί και τον υποχρέωνε να διαμένει στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook