Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Ηράκλειο η συνάντηση εργασίας των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης. 

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μιχάλη Χρηστάκη, καθώς και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκου Ραπτάκη και του στελέχους της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιάννη Μπαλαντινάκη.  Στην συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ευγενία Στυλιανού, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Χανίων, Σητείας, Μινώα Πεδιάδος, Χερσονήσου, Φαιστού, Βιάνου.

Στη συνάντηση εργασίας σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους Γενικούς Γραμματείς και κατ’ επέκταση τους Δήμους είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά ενώ ανέδειξε και τον νευραλγικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα σε κάθε δήμο, υπογραμμίζοντας ότι «ο Γενικός Γραμματέας συνεργάζεται άμεσα με αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες, προσωπικό και στόχος του είναι η υλοποίηση  της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής». 

Από την συνάντηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της Κρήτης προκειμένου να υπάρξει διάχυση της τεχνογνωσίας και να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επόμενη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook