Θλίψη για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου (νυν Δ.Ε. του Δήμου Πλατανιά), Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Τελευταία ενημέρωση Σάββατο 10:40 

Ένας άνθρωπος με μεγάλη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης υπήρχε Δήμαρχος Κολυμβαρίου και δημοτικός σύμβουλος και η δράση του ήταν σημαντική με συμβολή στην τοπική κοινωνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12:00μμ., στον Ι.Ν.Πέτρο και Παύλου (περιοχή Αγ.Ιωάννη-Χανιά). Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00π.μ.

ΠΕΔ Κρήτης

H ΠΕΔ Κρήτης απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα όπου τονίζεται ότι, "ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτεργάτες Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων και υπηρέτησε για 2 θητείες ως Δήμαρχος στο Δήμο Κολυμβαρίου. Το έργο που άφησε, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο".

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων

“Η είδηση της απώλειας του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλο το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ήταν ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε στη θετική εξέλιξη του Δήμου του.

Υπήρξε ένας άνθρωπος, που υπερασπιζόταν τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και ταυτόχρονα σεβόταν και τιμούσε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και αγωνίσθηκε για την διάσωσή του. Τα διδάγματά του και οι πράξεις αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου θα εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια” .

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά

“Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τον τόπο του γενικότερα. Λάτρης της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής και διορατικός, ευφυής και εργατικός, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του αρχικά ως Αντινομάρχης Πρωτογενή Τομέα Χανίων και στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου. Πολυσχιδής ως προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανάπτυξης, πολιτισμού και περιβάλλοντος, αφήνει πίσω του έργο που αναδεικνύει τον τόπο μας, το οποίο θα παραμείνει “κτήμα” στις επόμενες γενιές.
Προσωπικά, η θλίψη για την απώλεια του, ως στενό κι αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, είναι μεγάλη καθώς η συζήτηση και η συναναστροφή μαζί του, αποτελούσαν για μένα ένα “μεγάλο σχολείο”.

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης

«Εμβληματική μορφή της Αυτοδιοίκησης. Διορατικός και Οραματιστής, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, υπήρξε ο Δήμαρχος που ανέδειξε το Κολυμπάρι, τα Χανιά. Η προσφορά του στον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη ξεχωριστή. Αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού για την αγάπη και την προσφορά στον τόπο του».

Συλλυπητήριο μήνυμα βουλευτή Χανίων, ΝΔ, Βασίλη Διγαλάκη

Η είδηση του θανάτου του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί θλίψη όχι μόνο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε με αγάπη επί σειρά ετών, αλλά ευρύτερα στην τοπική κοινωνία του Νομού Χανίων.

Στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας, ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου για δύο θητείες, Αντινομάρχης Χανίων, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων και δημοτικός σύμβουλος Κολυμβαρίου, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης εργάστηκε με ζήλο και μεράκι για την προκοπή του τόπου μας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός ανθρώπου με όραμα, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά για πολλά χρόνια, διατελώντας Δήμαρχος, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Άνθρωπος, με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο του τόπου, ενώ στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες και ιδανικά."

Ψήφισμα Δ.Σ. Πλατανιά                     

Στο άκουσμα της απώλειας του τέως Δημάρχου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κολυμβαρίου, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά συγκλήθηκε εκτάκτως και εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ενός πρωτεργάτη   και οραματιστή της Αυτοδιοίκησης,  γνώστη και ακάματου  εργάτη του Πρωτογενή Τομέα.

Ο Πολυχρονίδης Πολυχρόνης υπήρξε Δήμαρχος, για δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Κολυμβαρίου.

Το σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο του, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχουν το ανεξίτηλο  “αποτύπωμά” του στην περιοχή που υπηρέτησε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα και αποφάσισε τα εξής:

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Τα έξοδα κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά.
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν  μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
Να κατατεθεί στέφανο στη μνήμη του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί το χαμό ενός αγωνιστή και πρωτεργάτη της, του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Ως Αντινομάρχης κι έπειτα ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου, υπηρέτησε ακούραστα τον τόπο του, με αγάπη κι αφοσίωση και με στόχο την ανάπτυξή του, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του, ενώ παρέμεινε μάχιμος και δημιουργικός μέχρι το τέλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο Ένωσης Δημάρχων Κρήτης

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝΔΗΚ), δεχτείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μέλών του Συλλόγου μας, για την απώλεια του άξιου μέλους μας, του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου, του συναδέλφου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Σ’ όλη του τη ζωή προέταξε το δημόσιο τοπικό συμφέρον και με απαράμιλλο σθένος, επιμονή και εργατικότητα προσπάθησε να συμβάλλει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων της κοινωνίας, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ανιδιοτέλεια και αφοσοίωση.

Ακούραστος και επίμονος εργάτης για το κοινό καλό και πάντα  με αστείρευτες δυνάμεις και προσήλωση στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της τοπικής ανάπτυξης.

Ενεργό μέλος και στην Ένωσή μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προτάσεις και αγωνία για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την επίλυση των δίκαιων και σοβαρών προβλημάτων , που απασχολούσαν τους αιρετούς.

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε!!!

Αιωνία να μείνει η μνήμη σου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κισσάμου 

Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο ευφυή και με ήθος, έναν υπηρέτη και αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα δραστήριο και οραματιστή Δήμαρχο που επί δύο θητείες στο Δήμο Κολυμβαρίου άφησε μεγάλο έργο στην περιοχή του. Ως Αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα και με την ιδιότητά του ως Γεωπόνος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε θέματα Περιβάλλοντος και ήταν πρωτοπόρος στην εφαρμογή εναλλακτικών καλλιεργειών στο νομό μας.

Εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου και του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνημα δημοτικής παράταξης Μανώλη Ντουντουλάκη

Για την  απώλεια του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου, κ Πολυχρόνη Πολυχρονιδη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, εκφράζουν την θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.--

Το Κίνημα Αλλαγής Χανίων

To κίνημα αλλαγής  Χανίων  με βαθιά θλίψη αποχαιρετά έναν σπουδαίο αυτοδιοικητικό, με μακρά και πολυσχιδή πορεία στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, έναν ευπατρίδη ,τον Πολυχρόνη Πολυχρονίδη που έφυγε από τη ζωή.
Ο Πολύχρονης ήταν γόνος μιας  δημοκρατικής οικογένειας που προσέφερε πολλά στον τόπο μας, ένας άοκνος γεωπόνος ,ένας   οραματιστής αυτοδιοικητικος .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.