Μία 60χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ η οποία έκανε διακοπές στη Ρόδο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η Ελληνοαμερικανίδα έτρωγε με την παρέα της σε εστιατόριο στη Ρόδο όταν ένιωσε αδιαθεσία. Στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και πλέον νοσηλεύεται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, καθώς μετά από μοριακό έλεγχο διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Αρχικά, υποβλήθηκε σε rapid test σε ιδιωτική κλινική, το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό, σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου.

Κατόπιν, μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Το πρωί του Σαββάτου το τεστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε και βγήκε θετικό.

Από το βράδυ της 10ης Ιουλίου έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας. Βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν η 78χρονη φίλη της, με την οποία η 60χρονη διέμενε μαζί σε ξενοδοχείο της Ρόδου, έχει προσβληθεί.

Η κατάσταση της υγείας της 60χρονης δεν εμπνέει ανησυχία.

Θετικοί επτά τουρίστες στην Εύβοια

Συναγερμός σήμανε στη βόρεια Εύβοια μετά από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες, στο Πευκί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, επτά από τα 45 δείγματα που ελήφθησαν στο Πευκί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών.

Επίσης, αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.

Πηγή: cnn.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook