Η 2χρονη γάτα είχε μπει στο πλυντήριο για έναν γρήγορο υπνάκο

Μια γάτα Βιρμανίας με το όνομα Όσκαρ επέζησε από θαύμα, όταν βρέθηκε για 12 λεπτά μέσα σε πλυντήριο ρούχων που ήταν σε λειτουργία, αφού οι ιδιοκτήτες της δεν συνειδητοποίησαν ότι είχε κοιμηθεί μέσα.

Η 2χρονη γάτα είχε μπει στο πλυντήριο για έναν γρήγορο υπνάκο, και τα αφεντικά της δεν την είδαν όταν αποφάσισαν να βάλουν πλυντήριο. Η ιδιοκτήτρια του Όσκαρ, η Αμάντα Μέρεντιθ, η οποία ζει στη Mudjimba της Αυστραλίας, συνειδητοποίησε για πρώτη φορά τι είχε συμβεί όταν άκουσε έναν περίεργο ήχο νιαουρίσματος, αφού ο σύζυγός της Αντζελο, είχε βάλει τα σεντόνια τους στο πλυντήριο.

Η ιδιοκτήτρια του Όσκαρ, η Amanda Meredith, που ζει στη Mudjimba, συνειδητοποίησε για πρώτη φορά τι είχε συμβεί όταν άκουσε έναν περίεργο ήχο νυχτερίδας, αφού ο σύζυγός της Angelo είχε φορτώσει τα σεντόνια τους στο πλυντήριο.

Αρχικά η Αμάντα πίστευε ότι το νιαούρισμα προερχόταν από το ντουλάπι και συνέχισε τις δουλειές της. Όταν όμως επέστρεψε μέσα και δεν έβλεπε πουθενά τον Όσκαρ, άρχισε να ψάχνει με αγωνία σε όλο το σπίτι. Τότε κατάλαβε ότι ο χνουδωτός φίλος της, είχε παγιδευτεί μέσα στο πλυντήριο.

Μιλώντας στο ABC News, η Αμάντα είπε: «Η φτωχή μικρή γάτα είχε τα χέρια της στο τζάμι καθώς έκανε τις περιστροφές και με κοίταζε. Ήταν τραγικό. Το να περιμένεις τα δύο λεπτά για να ανοίξει η πόρτα του πλυντηρίου ήταν τραυματικό το λιγότερο».

Οι πρώτες 6 ώρες ήταν οι πιο επικίνδυνες για τη γάτα

Αμέσως η γάτα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, ο οποίος τους είπε ότι οι επόμενες έξι ώρες θα έδειχναν αν θα τα κατάφερνε ή όχι. Ευτυχώς, ο Όσκαρ επέζησε από τη δοκιμασία με λίγα χτυπήματα και μώλωπες από τα σκληρά πτερύγια του μηχανήματος.

Ωστόσο, ο κτηνίατρος είπε ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού είναι φυσιολογικό οι γάτες να προσπαθούν και να κρύβονται κάπου ζεστά για να ρίξουν έναν ύπνο.

Ο Όσκαρ έμεινε με τον κτηνίατρο για 24 ώρες, για να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της υγείας του. Του δόθηκαν αντιφλεγμονώδη, μεταξύ άλλων φαρμάκων, προτού τον πάρει η Αμάντα πίσω στο σπίτι, όπου είπε ότι κοιμόταν για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Ευτυχώς μετά από μια εβδομάδα αποκατάστασης, επέστρεψε στη φυσιολογική του κατάσταση. Τώρα το αξιαγάπητο τετράποδο, αρκείται στο να παρακολουθεί συχνά το μηχάνημα καθώς περιστρέφεται.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook