Οι έρευνες σταμάτησαν όταν νύχτωσε

Με το πρώτο φως της ημέρας, την Δευτέρα, θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους τέσσερις η τύχη των οποίων αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν το βράδυ του Σαββάτου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά ν. Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “PACIFIC M” σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ναυαγό από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί  στο Γ. Ν.Ν. Χανίων.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για Λίβυο 25 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τρεις Τυνήσιους και έναν ακόμη Λίβυο, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι έρευνες σήμερα διήρκεσαν όλη την ημέρα με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς, αλλά χωρίς να βρεθεί ίχνος των τεσσάρων αγνοούμενων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook