Οι επισκέψεις του Λευτέρη Αυγενάκη στις εγκαταστάσεις του νομού Χανίων ολοκληρώθηκαν σε κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και Εθνικό Στάδιο Χανίων. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προβληματίστηκε με την εικόνα που υπάρχει στο ενεργό κολυμβητήριο της πόλης, στο οποίο όπως σημείωσε – από την πληροφόρηση που είχε – έχει να ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι πάνω από 20 χρόνια. 

Το κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓ Αθλητισμού αναμένεται να λάβει δράση άμεσα και σε περίπτωση που η διαδικασία αποδειχθεί χρονοβόρα, όπως τόνισε υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης για να υπάρξει συνεργασία – όπως έγινε και με το ΕΑΚ Ηρακλείου, όπου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αυγενάκης μετά από την επίβλεψη των εγκαταστάσεων στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και στο Εθν. Στάδιο Χανίων έχουν ως εξής: «Στο εν ενεργεία κολυμβητήριο η εικόνα είναι ανησυχητική, γι’ αυτό και άμεσα θα έρθει κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ, για να δει από κοντά την κατάσταση πώς έχει και από πάνω (50άρα πισίνα) και από κάτω (25άρα) έτσι ώστε να κάνει μια προτεραιοποίηση και να δώσουμε βάρος σε αυτό που λέγεται εν ενεργεία κολυμβητήριο της πόλης των Χανίων. Θεωρώ ότι χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό τον λόγο θα δουλέψουμε οργανωμένα και κυρίως συντονισμένα. Εχω μιλήσει ήδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, αν απαιτηθεί θα υπογράψουμε σχετικό Μνημόνιο έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες, τις γνώσεις, με τα χρήματα της ΓΓ Αθλητισμού έτσι ώστε να τρέξουμε ταχύτερα το κομμάτι το μελετητικό. Από τη μία να καλύψουμε τα άμεσα, τα τρέχοντα, από την άλλη όμως να κάνουμε μια εκ βαθέων παρέμβαση στο κολυμβητήριο Χανίων, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε η διοίκηση έχει να ακουμπήσει χέρι τεχνίτη πάνω από τουλάχιστον 20 χρόνια. Αρα η υποχρέωσή μας είναι να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, πού θέλουμε να το πάμε, πόσο κόστος έχει συνολικά και βέβαια ένα πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο θα τρέξουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το σύνολο των εγκαταστάσεων. Η κατάσταση σαφώς δεν είναι αυτή που θέλαμε. Οι εικόνες εγκατάλειψης είναι εμφανείς, πολλά χρόνια είχε να ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι τις εγκαταστάσεις. Η διοίκηση και κυρίως οι ελάχιστοι εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σύντομα, τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό, το ΕΑΚ Χανίων, με 14 ακόμη άτομα, τεχνίτες, αλλά και διοικητικό προσωπικό. Αξιοποιήσαμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τις 8μηνες συμβάσεις, όπου ο αθλητισμός πήρε περίπου το 1,8% περίπου των συμβάσεων. Πάντα με τη συνεργασία των συναδέλφων θα δουλέψουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως άμεσα να έχουμε άμεση δουλειά, γιατί αυτό ζητά η αθλητική κοινότητα των Χανίων. Μία πόλη, ένας νομός, που έχει παράδοση στον αθλητισμό. Επειδή το ξέρουμε με απόλυτο σεβασμό, με πολλή προσοχή και χωρίς μεγάλες κουβέντες και “παχουλές” υποσχέσεις θα κάνουμε αυτό που πρέπει, κυρίως με σύνεση και με στόχο να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Για το Μνημόνιο συνεργασίας για το ΕΑΚ Ηρακλείου: «Δεν έχει κοστολογηθεί, είναι ακριβώς αυτό που θα κάνουμε και εδώ, εφόσον το τεχνικό κλιμάκιο της ΓΓΑ μου πει ότι δεν μπορεί χρονικά ή θέλει πάρα πολύ χρόνο. Δεν θα χάσουμε ούτε μία εβδομάδα. Θα κάνουμε το αντίστοιχο, έχω μιλήσει ήδη με την Περιφέρεια ώστε ταχύτατα να τρέξουν και αυτά για εδώ. Καμία διαφοροποίηση…».

Για το τι πρέπει να γίνει για το κολυμβητήριο στα Χανιά: «Οσο δεν βάζεις τα πράγματα σε μια σειρά και δεν επισκευάζεις σωστά και από τα θεμέλια μία εγκατάσταση σου ζητάει πολλά περισσότερα. Είναι σαν το αυτοκίνητο… Για τα Χανιά θα μας πουν άμεσα οι τεχνικοί που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και όχι εμείς. Η δουλειά της οφθαλμομελέτης έχει εγκαταλειφθεί χρόνια. Δεν θα μιλήσουμε με το μάτι και ούτε είμαστε μπακάληδες. Πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά στο ενεργό κολυμβητήριο των Χανίων και για να γίνει σοβαρή δουλειά και να μιλήσουμε για ποσά και για το τι πρέπει και δεν πρέπει θα πρέπει να μας πουν οι αρμόδιοι μηχανικοί που θα έχουν και την τελική ευθύνη. Οι πρώτοι που θα έρθουν είναι το κλιμάκιο της ΓΓΑ από τη διεύθυνση τεχνικών θεμάτων και αν σε περίπτωση δούμε ότι δεν φτάνουν χορηγικά – κι εκεί είμαστε εξαιρετικά περιορισμένοι σε ανθρώπινο δυναμικό – τότε άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα έχω κάνει τη συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης να τρέξουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Είναι ένα μοντέλο συνεργασίας ΓΓΑ με την Περιφέρεια, που έχουμε εφαρμόσει και στη Δυτική Ελλάδα, την Ηπειρο, εφαρμόζουμε και στην Κρήτη και κάτι αντίστοιχο θα τρέξουμε και στο Ιόνιο. Είναι ένας τρόπος να καλύψουμε τα κενά τα οποία υπάρχουν στην κεντρική διοίκηση, από τις τοπικές τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειών ή των Δήμων».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook