Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων το 2020 συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής και δράσης και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα

Στα πλαίσια αυτών των εορτασμών ο Σύλλογος σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. προχώρησε στην έκδοση δύο επετειακών αναμνηστικών γραμματοσήμων, στα οποία απεικονίζεται το καταφύγιο Καλλέργη και πίσω οι κορυφές των Λευκών Ορέων, Πάχνες και Μελινταού.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, για την παρουσίαση αυτών των αναμνηστικών γραμματοσήμων, με σύντομη αναφορά στην ιστορία του και προβολή εικόνων από τις εφετινές εκπαιδευτικές του δράσεις, σήμερα το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Πνευματικού κέντρου Χανίων. 

"Ο εορτασμός των 90 χρόνων συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του καταφυγίου μας στην τοποθεσία Καλλέργη, πάνω από το οροπέδιο Ομαλού. Απόψε είναι μία από τις έντεκα εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ορειβατικού συλλόγου. Σήμερα παρουσιάζουμε το γραμματόσημο σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ ενώ η όλη διαδικασία ξεκίνησε προ κορωνοϊού, οπότε και προλάβαμε να το εκτυπώσουμε. Ταυτόχρονα, θα παίξει και ένα εικοσάλεπτο βίντεο για την παρούσιαση της σχολής των αρχαρίων ορειβατών, 25 ατόμων, οι οποίοι Ιανουάριο και Φεβρουάριο, μέσα σε πέντε Σαββατοκύριακα εκπαιδεύτηκαν γύρω από την ασφαλή ορειβασία. Αναφορικά με το γραμματόσημο, η τιμή του είναι στα 10 ευρώ και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το προμηθευτεί είτε από τα γραφεία του συλλόγου μας, είτε από τα ΕΛΤΑ", τόνισε ο πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου, Σταύρος Μπαδογιάννης. 

Από την πλευρά του ο έφορος αναρρίχησης του ορειβατικού συλλόγου, Βασίλης Γκίκας, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχολές του ορειβατικού, ανέφερε "ήμασταν πολύ τυχεροί που η σχολή αρχαρίων ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα πριν το lockdown για τον κορωνοϊό. Στη σχολή όσοι άνθρωποι επιθυμούν να έρθουν κοντά στη φύση, μαθαίνουν να τη σέβονται και να έχουν ορειβατικό ήθος. Ορειβατικό ήθος είναι να σέβεσαι όσα σου προσφέρει η φύση και να μην αφήνεις το αποτύπωμα σου. Σήμερα θα δούμε εικόνες από τις εμπειρίες των αρχάριων ορειβατών στα χιονισμένα βουνά, στα Λευκά όρη και στον Ψηλορείτη".