Εργα ύψους 5.204.000 ευρώ εξήγγειλε για τα Χανιά ο Λευτέρης Αυγενάκης, έπειτα από την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού. 

Ως πρώτο σε προτεραιότητα έθεσε το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, χαρακτηρίζοντας "μερεμέτια" τα έργα που πρέπει να γίνουν και τα οποία κοστολόγισε στα 250.000 ευρώ. 

Οπως χαρακτηριστικά είπε έπειτα από τη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων στο Πνευματικό Κέντρο: «Το ποσό το οποίο καταρχάς απαιτείται για να κάνουμε τα "μερεμέτια", γιατί πρόκειται για "μερεμέτια" μπρος στις πραγματικές ανάγκες που έχει το κολυμβητήριο -που είναι πρώτο σε προτεραιότητα, διότι είναι σε πραγματικά εγκαταλελειμμένη κατάσταση χρόνια τώρα- είναι στις 250.000 ευρώ περίπου, χρήματα τα οποία θα τα βρούμε. Πώς κτλ. θα κοιτάξουμε άμεσα να τα εξασφαλίσουμε. Το δεύτερο που θα κάνουμε άμεσα, θα είναι να έρθει κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να δει από κοντά και να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για μια σωστή μελέτη. Δεν έχουμε εικόνα τι απαιτείται γι’ αυτό το κολυμβητήριο. Οι μηχανικοί θα μας πουν αναλυτικά τι χρειάζεται από την εμπειρία τους και επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις είναι παρόμοιου τύπου με άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε άλλες περιοχές, είναι γι’ αυτούς πιο εύκολο επειδή έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Σε κουβέντα που είχαμε προηγουμένως στο γραφείο της διοικήσεως του ΕΑΚ, είπαμε ότι απ’ όλα όσα είδαμε, βάζουμε ως προτεραιότητα το κολυμβητήριο. Θα προχωρήσουμε τα "μερεμέτια" για τα οποία μιλάμε, δηλαδή τους πυλώνες φωτισμού της 50άρας πισίνας, το στέγαστρο της 25άρας και το στέγαστρο τις 12,5άρας πισίνας εκμάθησης. Αυτά θα δρομολογηθούν με τα χρήματα τα οποία ανέφερα πιο πριν και συν τοις άλλοις θα κάνουμε μια μελέτη για να ξέρουμε ακριβώς τι μας γίνεται και για τι ποσά συζητάμε, διότι τώρα τα λέμε κατ’ εκτίμηση».

Από εκεί και πέρα εξήγγειλε έργα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και συγκεκριμένα τα εξής:

-Κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης (ποσό 100.000 ευρώ), έχει εγκριθεί και έχει προχωρήσει η εγγραφή στο ΠΔΕ.
-Ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού, έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ (ύψους 965.000 ευρώ)
-Επισκευή και συντήρη εγκαταστάσεων, εκκρεμεί η έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής των εργασιών (ύψους 200.000 ευρώ).

Τα υπόλοιπα έργα που εξήγγειλε στον Νομό ήταν τα εξής:
-Αθλητικές εγκαταστάσεςι στον Κουμπέ (ύψους 1.020.000 ευρώ).
-Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στον Δήμο Αποκορώνου (ύψους 1.200.000 ευρώ).
-Αναψυκτήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Σφακίων (ύψους 350.000 ευρώ).
-Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Καντάνου (ύψους 310.000 ευρώ).
-Αναβάθμιση υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων στο στάδιο Αλικιανού (ύψους 818.000 ευρώ).
-Προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος προκατασκευασμένου υπέργειου κολυμβητηρίου και κατασκευή γηπέδου 5x5 στον Δήμο Κισσάμου (ύψους 241.000 ευρώ).