Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ενόψει των επικείμενων Πρυτανικών εκλογών, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 το Πρυτανικό σχήμα υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη, που έχει θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της 20ης Ιουλίου 2020.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Τσακαλίδης και οι υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Α. Καστρινάκη, Δ. Παπάζογλου, Ι. Ρωμανός και Αν. Φουντουλάκης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμα  και τις θέσεις του υποψήφιου σχήματος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις προτάσεις της υποψήφιας Πρυτανικής Αρχής σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή ζωή, την έρευνα και την αξιοποίησή της, τις υποδομές, την οργανωτική και διοικητική δομή και το λόγο προς την κοινωνία.

Ο κ. Τσακαλίδης παρουσίασε την πρότασή του για την οργάνωση συνεργατικών δράσεων μεταξύ όλων των ακαδημαϊκών και ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού, με στόχο την υλοποίηση κοινών έργων ενεργειακής αναβάθμισης με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και δράσεων ψηφιακής ολοκλήρωσης για τη δημιουργία των πρώτων έξυπνων και πράσινων Πανεπιστημιουπόλεων στην Ελλάδα.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και η τοπική κοινωνία  αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα και τις διακρίσεις του  Πανεπιστημίου Κρήτης, που προβάλλουν διεθνώς τον τόπο μας και δίνουν πολυδιάστατη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί μέσω της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, αφού ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή επιτυχία, επεσήμανε ότι η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις δράσεις και το έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες, παραμένει σταθερή και απρόσκοπτη προς όφελος τόσο του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος, όσο και της κρητικής κοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook