Η ανιψιά του Μέρι έχει πολλά να πει για τον αμερικανό πρόεδρο.

Ελεύθερη να διαθέσει και να συζητήσει το βιβλίο της «Τόσο Πολύ Αλλά Ποτέ Αρκετό: Πώς Η Οικογένειά Μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο» είναι η ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ, Μέρι.

Την απόφαση πήρε χθες ο δικαστής Χαλ Γκρίνγουλντ του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, δίνοντας το πράσινο φως για να βγουν στη φόρα τα άπλυτα του Αμερικανού προέδρου και μάλιστα από μέλος της οικογένειάς του!

Η Μέρι Τραμπ, κόρη του μεγαλύτερου αδερφού του προέδρου, Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, που έχει πεθάνει, εμποδίστηκε να εκδόσει το πολυαναμενόμενο βιβλιο της με την έκδοση μιας διαταγής προσωρινών μέτρων, κάθως ο θείος της, Ρόμπερτ Τραμπ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της.

Ωστόσο ο δικαστής Γκρίνγουλντ ανέτρεψε τους περιορισμούς χθες το βράδυ, επιτρέποντας στην Τραμπ να προωθήσει το βιβλίο της αναφέρει το Politico. Η απόφαση ελήφθη την παραμονή της προγραμματισμένης για σήμερα επίσημης κυκλοφορίας του βιβλίου

Το βιβλίο έχει τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ, καθώς παρουσιάζει άγνωστες πτυχές των παιδικών χρόνων και της προσωπικής ζωής του προέδρου Τραμπ.

Η Μέρι Τραμπ είναι το πρώτο μέλος της προεδρικής οικογένειας που μιλάει τόσο ανοιχτά για τον πρόεδρο, αλλά και τα πάρε-δώσε εντός του Λευκού Οίκου.

«Τώρα που η αντισυνταγματική διαταγή απαγόρευσης έχει τελικά αρθεί, είμαστε σίγουροι ότι ο Λευκός Οίκος και η Αμερική περιμένουν να ακούσουν τελικά αυτά που η Μέρι έχει να πει» ανέφερε ο Κρις Μπαστάρντι, εκπρόσωπος της Μέρι Τραμπ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

O Τραμπ φέρεται ότι πλήρωσε κάποιον για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην θέση του

Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται που είναι απόφοιτος του Wharton Business School του έγκριτου πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, αλλά σύμφωνα με την ανιψιά του πλήρωσε κάποιον για να δώσει εξετάσεις στη θέση του.

«Ο Ντόναλντ ανησυχούσε επειδή ο μέσος όρος των βαθμών του στο σχολείο τον κατέτασσε πολύ πίσω από τους συμμαθητές του και φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε έτσι να μπει στο πανεπιστήμιο. Για να αυξήσει τις πιθανότητες πλήρωσε τον Τζο Σαπίρο, ένα έξυπνο παιδί που φημιζόταν για τις καλές του επιδόσεις στις εξετάσεις, για να δώσει τα SAT στη θέση του. Αυτό ήταν πολύ ευκολότερο να συμβεί την εποχή εκείνη που οι ταυτότητες δεν είχαν φωτογραφία και που δεν κρατούνταν ηλεκτρονικά αρχεία».

Επιπλέον, έβαλε τον μεγαλύτερο αδελφό του και πατέρα της Μέρι, τον Φρεντ, «να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν. Όλες οι μηχανορραφίες του Ντόναλντ πιθανόν και να μην ήταν απαραίτητες. Εκείνη την εποχή το (πανεπιστήμιο) Penn ήταν πολύ λιγότερο επιλεκτικό σε σχέση με σήμερα», γράφει η συγγραφέας.

Ο Τραμπ θαύμασε το στήθος της ίδιας της ανιψιάς του

Η Μέρι Τραμπ γράφει στοι βιβλίο για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πρόεδρος στις γυναίκες, περιλαμβανομένου του πώς περιέγραφε τις γυναίκες που τον είχαν απορρίψει.

«Ξαφνικά γίνονταν οι χειρότερες, οι ασχημότερες και οι πιο χοντρές που είχε ποτέ γνωρίσει» αναφέρει το βιβλίο. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Μαντόνα και η Καταρίνα Βιτ, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Επίσης η Μέρι Τραμπ αναφέρει μια φορά που βρισκόταν στο εξοχικό του θείου της, στο Μαρ-α-Λάγκο, την περίοδο του 90, κατά την οποία εκείνος την είδε με μαγιό και σχολίασε με χυδαίο τρόπο το μέγεθος του στήθους της. Η τότε σύζυγός του, η Μάρλα Μέιπλς τον χτύπησε στον ώμο στο άκουσμα του σχολίου του.

«Ήμουν 29 και δεν ντρεπόμουν εύκολα, αλλά κοκκίνησα και ξαφνικά ένιωσα αμήχανα. Τύλιξα την πετσέτα γύρω από τους ώμους μου» γράφει η Μέρι Τραμπ.

Ο χαρακτήρας του Τραμπ διαμορφώθηκε από παιδική κακοποίηση

Το βιβλίο πραγματεύεται εκτενώς την συναισθηματική κακοποίηση σε μια οικογένεια με αρχηγό έναν απόντα πατέρα και μια άρρωστη, παραμελημένη μητέρα. Η Μέρι Τραμπ υποστηρίζει ότι τα πολλά ελαττώματα του παππού της και βασικά το ότι ήταν κοινωνιοπαθής επιβάρυνε όλα του τα παιδιά, περιλαμβανομένου και του πατέρα της.

«Έχοντας εγκαταλειφθεί από την μητέρα του για τουλάχιστον έναν χρόνο και με τον πατέρα του να έχει αποτύχει, όχι μόνο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αλλά και να τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, ότι τον αγαπούν, ότι αξίζει, ο Ντόναλντ υπέστη στερήσεις που τον σημάδεψαν δια βίου και απέκτησε χαρακτηριστικά η προσωπικότητά του όπως ο ναρκισσισμός, η μεγαλομανία και το ότι καταφεύγει στον εκφοβισμό» αναφέρεται στο βιβλίο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook