Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίστηκε η οικογένεια

Θετική στον κορονοϊό είναι πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το skai.gr, η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι γονείς έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για κορονοϊό, ενώ τα τρία ανήλικα παιδιά, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη Σερβία είναι δραματική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ενώ το ανησυχητικό στοιχείο που αποτελεί ένδειξη της επιθετικότητας του νέου ιού είναι ο μεγάλος αριθμός ασθενών των οποίων απειλείται η ζωή.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα διασωληνωμένοι 154 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιουλίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου έχει αποφασιστεί η αναστολή της διέλευσης σέρβων πολιτών από όλα τα σημεία εισόδου της Ελλάδας.

24 νέα κρούσματα

Τον εντοπισμό 24 νέων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα επτά είναι «εισαγόμενα» ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook