Το φορτίο πιθανόν δεν είχε τοποθετηθεί σωστά

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με έναν 65χρονο να χάνει τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες με χρήση ανυψωτικού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στην Λεμεσό.

Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από 1,5 τόνο ξυλείας όταν στην προσπάθειά του να εκφορτώσει σωστά τις οι δυο έπεσαν και τον καταπλάκωσαν αναφέρει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού, ο οποίος έκανε δηλώσεις, μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο, που ήρθε από Ρωσία στην Κύπρο, υπήρχαν συνολικά 21 δεσμίδες ξυλείας.

Σύμφωνα με τον Κύπρο Κύπρου το δυστύχημα έγινε είτε εξαιτίας του τρόπου με τον οποία στοιβάχθηκαν οι τρεις δεσμίδες είτε γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά ο κίνδυνος.

«Στην πραγματικότητα υπήρχαν 21 δεσμίδες από πλάκες. Οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία όρθια επίσης στο πλάι του εμπορευματοκιβωτίου. Έπεσαν οι δύο από τις τρεις που ήταν στο βάθος σε όρθια θέση» είπε ο κ.Κύπρου.

«Τονίζω ότι τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είναι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση. Όχι μόνο ξυλεία αλλά και μάρμαρα γρανίτες, γυαλιά και δυστυχώς αυτά που εξετάζουμε τα περισσότερα είναι σοβαρά ή και θανατηφόρα. Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι να εκτιμούν ορθά τον κίνδυνο ανατροπής και πτώσης αυτών των υλικών και να αποφασίζεται η μέθοδος εργασίας εκ των προτέρων λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον κίνδυνο» συμπλήρωσε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook