13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Στους 193 παραμένουν οι θάνατοι - Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων Εισήγηση λοιμωξιoλόγων: Υποχρεωτική η μάσκα στους κλειστούς χώρους

Τελευταία ενημέρωση 21:08

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη  58 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πως κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα τα 58 νέα κρούσματα
   
Τα νέα πενήντα οκτώ κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξης: 
28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 
6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 
8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 
7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 
3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 
2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα 'Αρτας και 
1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Έπειτα από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.