«Ο λαός των Χανίων με περηφάνια κοιτάει την ιστορία του, με περηφάνια και αυτοπεποίθηση θα κοιτάξουμε το μέλλον».

Με συγκίνηση η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα Χανιά εκφράζοντας από τους Τάφους των Βενιζέλων τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την σημερινή της επίσκεψη στην πόλη όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους αρχών και φορέων.

Αμέσως μετά την επίσκεψη της στο φρούριο Φιρκά, η κα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το ιστορικό καφέ «Κήπος» στον δημοτικό κήπο Χανίων και στην συνέχεια την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα, η οποία ως γνωστόν έχει μετατραπεί σε μουσείο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η κα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του μουσείου και στην συνέχεια μετέβη στους Τάφους των Βενιζέλων από όπου σε δήλωσή της εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε.


Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κάνοντας λόγο για σεβασμό και δέος που βρίσκεται στους τάφους των Βενιζέλων και ειδικά του Ελευθερίου Βενιζέλου ανέφερε:

«Σε αυτόν τον τόπο που έγιναν δεκάδες εξεγέρσεις, που χάθηκε αίμα Κρητών, που οι Κρήτες προσπάθησαν να αποτινάξουν τον ζυγό από πάρα πολλούς κατακτητές, δεν μπορεί παρά όλοι μας να έχουμε μια υποχρέωση. Θέλουμε να τιμήσουμε την επέτειο των 200 ετών. Θέλουμε να την τιμήσουμε γιατί χρειαζόμαστε μόνο αυτοπεποίθηση. Όλα τα άλλα τα καλά, όλα τα αάλλα τα οποία χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια τα έχουμε……

……..Ο λαός των Χανίων με περηφάνια κοιτάει την ιστορία του, με περηφάνια και αυτοπεποίθηση θα κοιτάξουμε το μέλλον.

Είμαι περήφανη που είμαι στα Χανιά, όχι απλώς γιατί είμαι Κρητικιά και έχω ζήσει εδώ μοναδικές στιγμές, αλλά γιατί σήμερα πήρα μια γεύση του τι θα πει συνεργασία, συνέργεια, πραγματική συστράτευση όλων αυτών των μοναδικών πόρων που διαθέτει αυτή η περιοχή.

Μπράβο σας. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις σας και πιστεύω ότι οι δημιουργικές δυνάμεις θα συμμετέχουν και θα δείξουν την μοναδικότητα αυτού του τόπου.»

 

Αμέσως μετά η κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στα Χανιά.