Μέγιστος συναγερμός στο Τόκιο μετά την αύξηση των κρουσμάτων- Ξεπέρασαν τις 74.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλες 63.262 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ξεπέρασε τα 3,42 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης.

Παράλληλα ακόμη 850 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να ανέρχεται πλέον σε 136.432 θανάτους.

Η ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο γνωρίζει εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα.

Η Φλόριντα, μια από τις πρώτες αμερικανικές πολιτείες που είχαν αρχίσει να αίρουν τα μέτρα περιορισμού, κατέγραψε χθες νέο θλιβερό ρεκόρ ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, 132 μέσα σε μια ημέρα, καθώς και πάνω από 9.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αντιμέτωπες με την τάση αυτή οι αρχές σε ορισμένες πολιτείες κάνουν βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των υπηρεσιών, όπως η Καλιφόρνια, ενώ σε άλλες καθιστούν πλέον υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει την 27η Ιουλίου στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών εμβολίου της για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, μετά τη δημοσιοποίηση των υποσχόμενων προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του.

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 74.000 οι θάνατοι και τα 1,9 εκατ. τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.300 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 41.857 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 74.133 θάνατοι επί συνόλου 1.926.824 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Ιαπωνία: Οι αρχές στο Τόκιο θα αυξήσουν στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού

Οι αρχές στο Τόκιο ετοιμάζονται να αυξήσουν στην τέταρτη — την υψηλότερη — κλίμακα το επίπεδο συναγερμού, γράφει η εφημερίδα Ασάχι σήμερα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που πλησίασαν το θλιβερό ρεκόρ την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν τις 200 ημερησίως τις τέσσερις από τις τελευταίες έξι ημέρες και άγγιξαν το ρεκόρ των 243 κρουσμάτων την Παρασκευή.

Κίνα: Έξι κρούσματα σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό έξι νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, τριών στη Σαγκάη και ενός στις επαρχίες Σάνσι και Γιουνάν και στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ αντιστοίχως, διευκρινίζοντας πως όλα τους ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Από τα 1.988 κρούσματα αυτού του είδους, 1.902 έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία ενώ 86 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με δύο ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένας θάνατος ασθενούς μεταξύ των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά 19 άνθρωποι βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν. 284 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.611 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook