Κάποιοι μάλλον έχουν μπερδευτεί με τους πίνακες των αριθμών των κρουσμάτων και ζητούν απαντήσεις για ερωτήματα τα οποία είχαν απαντηθεί πριν από λίγους μήνες.

Ο λόγος για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κρήτη, τα οποία στον πίνακα του ΕΟΔΥ μέχρι και χθες εμφανίζοντο ως 30, ενώ στους δημοσιογράφους είναι γνωστά τα 19 κρούσματα. 

Το ερώτημα που θέτουν λοιπόν είναι σε ποια περιοχή της Κρήτης διαπιστώθηκαν τα 11 κρούσματα που λείπουν;

Η απάντηση είναι: Σε καμία.

Και για όσους αναρωτιόνται πως είναι δυνατόν αυτό, η λύση στο πρόβλημα – που είχε δοθεί από την Άνοιξη – βρίσκεται στην επισήμανση του ίδιου του ΕΟΔΥ:

«Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.»

Με απλά λόγια εάν διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα ή στην Αθήνα και ο ασθενής δηλώσει ως μόνιμη κατοικία την Κρήτη, τότε αυτομάτως καταχωρείται ως κρούσμα στην Κρήτη.

(Σ.Σ. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΟΔΥ. Τόσο απλό).

Επιπλέον στον παρακάτω πίνακα γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων καταγράφονται τα κρούσματα όσων δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα και ξεχωριστά των υπολοίπων στην ένδειξη “χωρίς μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα”.

Σαφές λοιπόν πως στα 30 που εμφανίζονται στην Κρήτη δεν συμπεριλαμβάνονται “εισαγόμενα” παρα μόνο όσοι έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook