Για τη σημασία της επίσκεψης του Λευτέρη Αυγενάκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων μίλησε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Μανόλης Κουριδάκης. 

Οπως σημείωσε ο κ. Κουριδάκης η επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού έχει ιδιαίτερη σημασία αφού σύμφωνα με τον ίδιο: «Μόνο να σκεφτεί κανείς πόσα χρόνια είχε να επισκεφθεί ένας υφυπουργός Αθλητισμού τα Χανιά – αν εξαιρεθεί η επίσκεψη του Ανδριανού για την παράδοση του κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά – θα καταλάβει τι σημασία έχει αυτή η επίσκεψη. Αυτό από μόνο του δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον αθλητισμό, τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα». Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για το ενδιαφέρον που έδειξαν και οι βουλευτές του νομού, αλλά και γενικότερα οι τοπικοί φορείς. 

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΕΑΚ Χανίων για την επίσκεψη του Λ. Αυγενάκη σε καθεμία από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού:

Για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου: «Δε φαίνεται κάτι ότι μπορεί να παρέμβει η ΓΓΑ, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού θα είναι παρούσα».

Για το Εθνικό σκοπευτήριο Χανίων: «Τόσο ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης όσο και οι βουλευτές του νομού που τον συνόδευσαν, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εντυπωσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις και είναι κέρδος για το άθλημα της σκοποβολής ότι δεν δίστασαν να δοκιμάσουν – κάποιοι από αυτούς – τις επιδόσεις τους στη σκοποβολή… Εχει τις λιγότερες φθορές χρόνου. Είναι ένα παλέ ντε σπορ σκοποβολής… Σε αυτή τη μεγάλη εγκάτασταση των 110 στρεμμάτων υπάρχουν μόλις τρεις υπάλληλοι. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έτσι θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε».

Για το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας: «Από τις 28 Μαΐου όταν είχαμε στα χέρια μας τη μελέτη επικινδυνότητας προβήκαμε στο κλείσιμο της πισίνας των 25 μέτρων και των 12,5 μέτρων… Η μελέτη προέβλεπε την αποκομιδή της 25άρας όσον αφορά το σκέπαστρο, τη συντήρηση του σκεπάστρου της πισίνας των 12,5μ. και τη συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων που είναι κάτω από την επιφάνεια των δύο δεξαμενών. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της μελέτης ύψους 250.000 ευρώ και παράλληλα να κατέβει τεχνικό κλιμάκιο της ΓΓΑ για να έχει μια εικόνα για το τι παρεμβάσεις – πλέον αυτών που είπαμε – θα χρειαστούν για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου…»

Για το Εθνικό Στάδιο Χανίων: «Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για την άμεση κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης ύψους 100.000 ευρώ και για την ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού ύψους 965.000 ευρώ. Είναι έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ και περιμένουμε την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους, τους επόμενους μήνες.

Ως διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων τις προσεχείς ημέρες θα συνάψουμε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που θα περιλαμβάνει τη συντήρηση του παρκέ, την προμήθεια νέου, εξελιγμένου, ηλεκτρονικού πίνακα και την αλλαγή παραθύρων και κουφωμάτων στο κλειστό του Σταδίου. Η συνολική αξία θα είναι ύψους 40.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και προμήθεια πλακών αφής αξίας 14.000 ευρώ για το Ναυταθλητικό Κέντρο (κολυμβητήριο Νέας Χώρας).

Για τις εγκαταστάσεις της Αρσης Βαρών είμαστε στο τελικό στάδιο των μελετών στατικής επάρκειας ώστε με την ολοκλήρωσή τους να ενταχθεί και αυτό το έργο στο ΠΔΕ και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και να δοθούν οι χώροι ξανά προς χρήση».

Τέλος, ο κ. Κουριδάκης έκλεισε την τοποθέτησή του σημειώνοντας τα εξής: «Ηδη έχει ξεκινήσει έμπρακτα η διαδικασία αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών των Χανίων, που για πολλά χρόνια δεν είχαν συντηρηθεί με τα γνωστά σε όλους προβλήματα και να ξέρετε ότι δεν σταματάμε εδώ. Η πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΚ είναι η προσθήκη και των τριών εγκαταστάσεων σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που θα ακολουθήσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, υψηλού επιπέδου, όπως αξίζουν στα Χανιά μας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook