Διευκρινίσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών μελετά την απόφαση του ΣτΕ ώστε να προσδιορίσει το δημοσιονομικό κόστος.

«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», διευκρίνισε ο υπουργός.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος ενώ στην ερώτηση αν η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Η ελληνική οικονομία έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή».

Τέλος, ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση φόρων στις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook