Δημοφιλής φυσιογνωμία της συντηρητικής πτέρυγας, η Τζούντιθ Κόλινς δεσμεύτηκε να ενώσει το Εθνικό Κόμμα

Γυναίκα εξέλεξε η αντιπολίτευση στη Νέα Ζηλανδία για να αναμετρηθεί με την πολύ δημοφιλή πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης εξέλεξε την Τζούντιθ Κόλινς ως τη νέα αρχηγό του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σε ψηφοφορία που διοργάνωσε μερικές ώρες μετά την αιφνίδια παραίτηση του προκατόχου της Τοντ Μάλερ, λέγοντας ότι υφίστατο μεγάλη πίεση.

Η 61χρονη Κόλινς είναι κυρίως γνωστή στους Νεοζηλανδούς από τη θητεία της ως υπουργού Αστυνομίας στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζον Κέι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Εκείνη την περίοδο είχε πρωτοστατήσει στη θέσπιση νόμου που έδινε άδεια στην αστυνομία να προχωράει στην κατάσχεση και την καταστροφή αυτοκινήτων που ανήκαν σε ανθρώπους που μετείχαν σε παράνομους αγώνες στη χώρα.

«Ελπίζω ότι το Εθνικό Κόμμα θα μπορέσει να συντρίψει το άλλο στρατόπεδο στις 19 Σεπτεμβρίου» δήλωσε η νέα αρχηγός του.

Η Κόλινς αναγνώρισε την δυσκολία της αποστολής που αναλαμβάνει έχοντας απέναντί της την Άρντερν του Εργατικού Κόμματος, η οποία πιστώνεται στις δημοσκοπήσεις το 50% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 38% που λάμβανε ο προηγούμενος αντίπαλός της, ο Μάλερ, ο οποίος παραιτήθηκε χθες.

«Προφανώς και διερωτήθηκα αν πρέπει ή δεν πρέπει να είμαι υποψήφια με δεδομένες τις συνθήκες αυτές, αλλά σκέφτηκα… Μπορώ να κάνω τη διαφορά» σημείωσε.

Η Κόλινς είναι η τέταρτη ηγέτης του Εθνικού Κόμματος από τις εκλογές του 2017. Η νέα αρχηγός του κόμματος διαθέτει μεγαλύτερη πολιτική πείρα από τους προκατόχους της στη θέση αυτή, καθώς είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά το 2002.

Δημοφιλής φυσιογνωμία της συντηρητικής πτέρυγας, η Κόλινς δεσμεύτηκε να ενώσει το κόμμα για να γίνει πιο ισχυρό απέναντι στην Άρντερν.

Το 2017 η νυν πρωθυπουργός είχε και αυτή αναλάβει τα ηνία του κόμματός της μόλις δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Η Άρντερν χαίρει τώρα μεγάλης δημοτικότητας κυρίως λόγω της επιτυχίας της στην αντιμετώπιση της κρίσης με τον νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook