Φαίνεται πως «αγριεύει» η κατάσταση με τον κορονοϊό και έχει σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου – Ήδη το ραντεβού με την… μισή κυβέρνηση έχει κλειστεί για τις 16:30 στο Μαξίμου και μοιάζει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Προς νέα μέτρα οδεύει η κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού μετά και την ραγδαία αύξηση με τα 58 νέα κρούσματα που ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ. 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα (15/7, 16.30) στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα έχει αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει το μισό και πλέον υπουργικό συμβούλιο καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης και φαίνεται ότι η χώρα έχει φτάσει πλέον σε οριακό επίπεδο και δεν αντέχει μια ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Αλαλούμ με τις μάσκες

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σύσκεψη των λοιμωξιολόγων χτες ακούστηκαν πολλές απόψεις υπέρ της αλλαγής χρήσης της μάσκας. Μπορεί, μόλις πριν από λίγες μέρες να ήρθη το μέτρο περί υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα εμπορικά και στα μέτρα ωστόσο, τίθεται ξανά για τα καλά στο τραπέζι και μοιάζει πιθανό να επανέλθει ως μέτρο. 

Οι έλεγχοι είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν καθώς κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν μάλιστα ο εσωτερικός τουρισμός καλείται να περισώσει το οικονομικό στραπάτσο που προκάλεσε στον τουρισμό η πανδημία.

Ανησυχία προκαλείται και για τα αυξανόμενα κρούσματα σε νησιά. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για τις 16:30 ευρεία σύσκεψη με την μισή κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ξορκίζοντας την πιθανότητα ενός νέου κύματος μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι αυτό θα ήταν εφιαλτικό για την ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook