Απίστευτη η ταλαιπωρία για λογιστές και φοροτεχνικούς λόγω των νέων συνθηκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Δυτικής Κρήτης:

“Το τι βιώνουμε το σύνολο των συναδέλφων Οικονομολόγων τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο. Η πίεση που μας ασκείται δεν έχει τέλος: αναστολές & παρατάσεις εργασιών επιχειρήσεων και εργαζομένων, ανακλήσεις και δηλώσεις νέων αναστολών, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδοτήσεις τόκων δανείων, ΤΕΠΙΧ , Δάνεια Εγγυοδοσίας, δηλώσεις μείωσης ενοικίων COVID-19, αλλαγές ασφαλιστικών εισφορών , διπλασιασμός των μηνιαίων δηλώσεων ΑΠΔ λόγω αναστολών κτλ..

Όλα τα παραπάνω έρχονται επιπρόσθετα των ήδη βεβαρυμμένων λόγω των συνθηκών υποχρεώσεων μας. Από τα μέσα Μαρτίου ακατάπαυστα και αγόγγυστα στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης σηκώνουμε αυτό το σισύφειο άγος προσπαθώντας να είμαστε εντάξει απέναντι στους εαυτούς μας και στους πελάτες μας.

Χθές ένας ακόμη Συνάδελφος μας, έφυγε, φορτωμένος με τα άγχη για ημερομηνίες κάθε είδους δηλώσεων, διευκρινίσεων και ξεκαθάρισμα εγκυκλίων, ΚΥΑ, συνονθυλεύματα νόμων, αντικρουόμενων ή και ασαφών αποφάσεων και τόσων άλλων ώστε ευσυνείδητα να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Στον ελάχιστo χρόνο που απομένει μέχρι την «λήξη» των φετινών φορολογικών δηλώσεων σας παρακαλούμε στο πλαίσιο πλέον της ανθρωπιάς και της αναγνώρισης του τιτάνιου έργου των συναδέλφων, πιέστε για μία αξιοπρεπή παράταση του χρόνου υποβολής μέχρι 30/09/2020 χωρίς πρόστιμα, χωρίς προσαυξήσεις με ισόποση μείωση των δόσεων και ΦΥΣΙΚΑ μόνο για όσες υποβάλλονται με κωδικούς εξουσιοδοτημένου λογιστή-φοροτεχνικού.
Δώστε στο Υπουργείο να καταλάβει ότι ο χρόνος που ζητούμε είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ – εν μέσω τόσων άλλων υποχρεώσεων – ώστε να ανταπεξέλθουμε ΣΩΣΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ στον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ μας ρόλο.

Ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα τις επόμενες ημέρες.

Θέλουμε πίσω τις ζωές μας…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook