Την  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Χανίων με τον νέο Διοικητή της 5ης  ΤΑΞ ΠΖ (V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ) στο γραφείο του.

Σκοπός ήταν  να τον γνωρίσουμε και να τον καλωσορίσουμε διότι λόγω των περιορισμών εξ αιτίας της πανδημίας, δεν είχε πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής και συνεπώς δεν είμαστε παρόντες στην ανάληψη καθηκόντων.

Από το Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Σταύρος Καστρινάκης, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Σταματάκης και ο  Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Φαντάκης.

 O νέος Διοικητής της 5ης  ΤΑΞ ΠΖ (V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ), Ταξχος κ.Δ.Αρβανίτης,  υποδέχθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία τον ενημέρωσαν για τους σκοπούς του Συνδέσμου, τις δραστηριότητές του και την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το σύνολο των στρατιωτικών μονάδων των ΧΑΝΙΩΝ.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και κυρίως η συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει όπως η εθελοντική συμμετοχή μελών μας στις δραστηριότητες του  Τάγματος Εθνοφυλακής  με τον πρόσφατα απελθόντα Διοικητή και την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε την ίδια συνεργασία και με τον νέο Διοικητή. Επίσης μέσω του κ. Ταξιάρχου, ευχαριστήσαμε τον Διοικητή του 505  Τάγματος Υποστήριξης στους χώρους του οποίου (Στρατόπεδο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ) φιλοξενούνται τα γραφεία του Συνδέσμου μας. Ευχαριστήσαμε τον Διοικητή της 50 Μ.Ε. για την συνεργασία του και τονίσαμε την επιθυμία νέων μελών του Συνδέσμου μας να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις.

Άποψη του Συνδέσμου μας είναι ότι αυτό κλίμα συνεργασίας μόνο θετικά αποτελέσματα αποφέρει, ζητήσαμε να συνεχιστεί και τον βεβαιώσαμε ότι είμαστε στην διάθεσή του για ότι  άλλο προτείνει.

Από την πλευρά του ο κ. Ταξχος μας ευχαρίστησε, συμφώνησε και πρότεινε τα εξής:

Οργάνωση  ημερίδας  στην Ταξιαρχία που θα την παρακολουθήσουν ένας αριθμός εφέδρων αξιωματικών, όπου θα παρουσιαστεί η ιστορία και οι δράσεις της 5ης  ΤΑΞ . ΠΖ. (συνέχεια της ένδοξης V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ).
Κοινές συναντήσεις μεταξύ των αξιωματικών της Ταξιαρχίας και Εφέδρων Αξιωματικών στην ΛΑΦ ΧΑΝΙΩΝ για καλύτερη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων.
Κοινή οργάνωση ομιλιών με ιστορικά και άλλα επίκαιρα θέματα.

Τα ανωτέρω έγιναν αμέσως αποδεκτά και αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε άμεσα ενέργειες για να υλοποιηθούν.