Όπως αναφέρουν το πρόβλημα είναι χρόνιο ενώ με τον ποδηλατόδρομο η κατάσταση χειροτέρεψε

Σοβαρό πρόβλημα με την στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων των επισκεπτών του Δυτικού τμήματος της Παλιάς Πόλης, έχει προκύψει όπως αναφέρουν κάτοικοι κα επαγγελματίες της περιοχής Θεοτοκοπούλου, μετά τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, πραγματοποιήσαν συνάντηση στο μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την οποία συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία αφορούν όχι μόνο τις θέσεις στάθμευσης οι οποίες είναι λίγες, αλλά και την έλλειψη φωτισμού και τα σκουπίδια, τα οποία όπως τονίζουν αναγκάζονται να καθαρίζουν οι ίδιοι.

Παράλληλα, στη συζήτηση, τονίσθηκε ότι με την έναρξη του ποδηλατόδρομου, οι θέσεις στάθμευσης μειώθηκαν ακόμα περισσότερο (υπάρχουν 100 θέσεις περίπου για ΙΧ και 4 θέσεις για ΑΜΕΑ).  Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για την είσοδο οχημάτων τροφοδοσίας αλλά και τουριστών οι οποίοι δεν γνωρίζουν οτι ο δρόμος είναι κλειστός.

Για αυτό το λόγιο προτείνουν να τοποθετηθεί μία μπάρα στο σημείο, αφού όπως λένε η ταμπέλα που τοποθετήθηκε δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες. “Η ταμπέλα είναι μικρή και τα οχήματα βρίσκουν τρόπο να περάσουν μέσα στην παλιά πόλη”, τόνισε η Μαρία Κεχαγιά, επαγγελματίας της περιοχής. 

“Το πρόβλημα με τις θέσεις στην δυτική πλευρά είναι χρόνιο. Οι κάτοικοι δεν βρίσκουν πάρκινγκ και μετά τον ποδηλατόδρομο, ο οποίος έγινε πρόχειρα, το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο ποδηλατόδρομος έγινε βάσει μίας μελέτης του 2006, οπότε δεν λήφθηκαν υπόψιν οι τωρινές συνθήκες και οι ανάγκες της περιοχής. Αυτό που θα θέλαμε εμείς, είναι ένα ελεγχόμενο πάρκινγκ ώστε να εξυπηρετούμαστε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε εδώ”, τόνισε ο Μάρκος Κλιματσάκης, κάτοικος και επιχειρηματίας της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Χάρης Μαγκιώρης, κάτοικος της περιοχής, υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα και με την έλευση των τουριστών, καθώς τα αυτοκίνητα αυξάνονται, οι θέσεις πάρκινγκ είναι λίγες, ενώ αρκετοί προσπαθούν να έχουν τα αυτοκίνητα έξω από τα ξενοδοχεία τους. “Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη, δεν μπορείς να παρκάρεις στην παλιά πόλη, συνήθως αφήνεις το αυτοκίνητο πιο μακριά και πηγαίνεις με τα πόδια”.

“Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη φωτισμού, με δικά μας έξοδα φωτίσαμε τον προμαχώνα San Salvatore ενώ η περιοχή θα πρέπει να αναπλαθεί. Μόνοι μας καθαρίσαμε τα σκουπίδια και τα μπάζα που υπήρχαν εδώ. Είναι μία τόσο όμορφη περιοχή και δεν έχει πράσινο, λουλούδια και κάτι που να την αναδεικνύει”, ανέφερε η Μαρία Κεχαγιά. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συζήτηση, συμμετείχε ο Γιάννης Σαρρής, εκπροσωπώντας την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», καθώς, ήθελε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ δήλωσε ότι είναι στο πλάι των κατοίκων και των επιχειρηματιών. 

Η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στο σημείο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook