Έγινε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο σπίτι του – Υπέκυψε στα τραύματά του

Νεκρός έπεσε στον Καναδά ένας άνδρας 73 ετών, από πυρά της Αστυνομίας, λίγες ώρες αφότου ενεπλάκη σε περιστατικό μέσα σε παντοπωλείο, όπου, όταν του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα εκείνος αρνήθηκε και επιτέθηκε σε υπάλληλο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Οντάριο, την οποία επικαλέστηκε η δημόσια καναδική τηλεόραση, το δίκτυο CBC, ο ηλικιωμένος επιτέθηκε την Τετάρτη εναντίον υπαλλήλου του καταστήματος που απαίτησε να φορέσει μάσκα προστασίας, όπως ορίζει ο νόμος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο άνδρας αρνήθηκε, σύμφωνα με μια υπάλληλο του καταστήματος, και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν, το οποίο καταγράφηκε σε χωριό περίπου 200 χιλιόμετρα από το Τορόντο.

Περιπολικό που τον καταδίωξε μπόρεσε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του προτού σταματήσει το κυνηγητό για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πολιτών.

Λίγη ώρα αφού έφθασαν στο σπίτι του άνδρα, δύο αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών μαζί του, όπως ανέφερε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας του Οντάριο.

Ο ηλικιωμένος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «ένα ημιαυτόματο τουφέκι κι ένα πιστόλι», κατά την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, η οποία κατέσχεσε τα υπηρεσιακά όπλα των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν.

Αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του θύματος σήμερα.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook